Радіодиктант національної єдності 2019: де слухати, дивитися і куди надсилати

Сьогодні, 8 листопада, об 11:20 розпочнеться ХІХ Всеукраїнський диктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України.

До написання радіодиктанту приєднуються люди зі всієї України, у тому числі з окупованих територій, та з різних країн світу.

«Детектор медіа» зібрав усі посилання, де можна дивитися і слухати радіодиктант.

Радіо:

  • «Українське радіо», яке можна слухати у FM та AM діапазонах, у мережі проводового мовлення ПАТ «Укртелеком» та на хвилях комунальних і місцевих радіостанцій по всій території України.
  • Радіо «Культура»
  • У Донецькій області радіодиктант звучатиме на хвилях «Українське радіо. Голос Донбасу»
  • У Луганської області — на «Українське радіо. Пульс».
  • «Українське радіо» можна слухати, налаштувавши супутник Amos3 ( 4° W):

Частота – 11 139,5 МГц
Поляризація – горизонтальна (Н)
Символьна швидкість – 30,000 Мсимв/с
Предкорекція помилок (FEC) – ¾

Перемкніть тюнер в режим RADIO кнопкою TV / RADIO та шукайте в переліку улюблений радіоканал: UA: Українське радіо – UR-1, UA: Радіо Культура – Radio Culture, UA: Радіо Голос Донбасу – Golos Donbasu.

На сайті «Українського радіо» опублікували чотири інтерактивні карти, на яких відтворено, де і на яких частотах можна слухати «Українське радіо», радіо «Промінь», «Культура», «Голос Донбасу» (Донецька область) і «Українське радіо. Пульс» (Луганська область»).

Телебачення:

Інтернет:

  • Сайт «Українського радіо»
  • Сайти телеканалів «UA: Перший», «UA: Крим», «UA: Культура» та регіональних каналів. На жаль, сайти недоступні для перегляду закордоном.
  • Мобільні додатки, які можна закачати на смартфон,suspilne.radio та suspilne.tv. Вони доступні для перегляду і прослуховування закордоном.
  • У Facebook на сторінках UA: Суспільне мовлення, UA: Українське радіо, UA: Перший.

На всіх платформах Суспільного о 10:50 розпочнеться включення з Національної бібліотеки імені Володимира Вернадського, де працюватиме виїзна студія з ведучим Романом Колядою. У бібліотеці зберуться усі бажаючі написати радіодиктант в одній залі.

Радіодиктант розпочнеться о 11:20. Його зачитає педагог, теле- та радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Текст радіодиктанту можна буде надіслати лише протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції і лише на електронну пошту на адресу rd@nrcu.gov.ua.

О 12:00 текст радіодиктанту оприлюднять на сайтах Суспільного мовника: «Українське радіо» та «UA: Cуспільне мовлення». Тому перевірити себе можна буде одразу після написання диктанту. 

Окрім того, додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, об 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами. 

Зазначимо, що  Олександр Авраменко неодмінно хоче внести у радіодиктант кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Нагадаємо, радіодиктант у 2019 році писатимуть за новими правилами.

У 2018 році до акції додучилося майже 33 000 учасників, було  311 переможців радіодиктанту національної єдності.  Лише однієї помилки припустилися 1004 людини. Це була найбільша кількість переможців за час існування акції. В попередні роки лише одиниці писали диктант без жодної помилки. 

Додати коментар