Відбулася робоча зустріч між представництвами Стамбульського фонду науки і культури та місцевого педагогічного університету

У рамках міжнародної співпраці Стамбульського фонду науки і культури з Переяслав-Хмельницьким державним університетом імені Григорія Сковороди було проведено робочу зустріч щодо реалізованих та подальших сумісних проектів у галузі освіти, науки і культури, розширення співпраці між установами. Заходи були організовані на найвищому рівні за участю директора Стамбульського фонду науки і культури Саїда Юджи, ректорів університетів Переяслава Віктора Коцура та Ізмаїла Ярослава Кічука. Турецькими партнерами були презентовані багаторічні надбання Стамбульського Фонду науки і культури, визначені подальші напрямки україно-турецької співпраці. Ректор Переяславського університету Віктор Коцур розповів про історію освітнього процесу в університеті в Переяславі, наголосив на особливому значенні для освіти та науки співпрацю із Стамбульським фондом науки і культури. Керівник міжнародного відділу, доцент кафедри педагогіки, теорії та методики початкової освіти Оксана Ковтун, розповіла про особливості навчального процесу в університеті, напрямки підготовки студентів, наукову та міжнародну співпрацю.
Делегація з Ізмаїлського університету презентувала начальний заклад, який має значний науковий потенціл, насамперед у дослідницьких розвідках історії України та Туреччини.

Робоча зустіч проходила за підтримки Генерального консульства України в Стамбулі. До міжнаціонального полілогу долучилася український консул Катерина Пасинчук.

Джерело

Додати коментар