Здійснено виїзд комісії на обстеження самочинного будівництва

1  листопада комісією, в складі працівників управління капітального будівництва, управління економіки, юридичного відділу, на чолі із заступником  міського голови Наталією Устич, здійснено виїзд на обстеження колишнього гуртожитку КСП «Переяславський» по вул. Новокиївське шосе, 46-а. Попередньою перевіркою, в лютому 2019 року, яку було проведено департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області, виявлено, що громадянин, який є власником 30\100 часток будівлі,  добудував прибудову розміром в плані 10,0х3,0м. Загальнобудівельні роботи були виконані без подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт на об’єкті, що за класом наслідків належить до СС1, без отримання вихідних даних для проектування та погодження проектної документації, без здійснення технічного і авторського нагляду та оформлення виконавчої документації на земельній ділянці, що належить до комунальної власності міста. Власнику прибудови Департаментом ДАБІ у Київській області було надано припис на усунення виявлених порушень. Станом на 01.11.2019 року, він не тільки не усунув зазначені порушення, але й влаштував нові фундаменти біля самочинно збудованої прибудови поза лінією забудови будинків та споруд на земельній ділянці комунальної власності. Загальнобудівельні роботи по влаштуванню фундаментів теж виконано ним самочинно без належно оформленої документації.

Враховуючи вище викладене, виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради звернувся до ДАБІ про проведення перевірки за даним фактом самочинного будівництва.

Цього ж дня вищезазначена комісія, але вже в іншому кінці міста, обстежила частину конструкції об’єкту зовнішньої реклами по вулиці Пугачова. За результатами їх роботи встановлено, що на землях комунальної власності, поруч «ЕКО-маркету», без дозвільних документів, встановлено три металеві конструкції на бетонних основах – розміром 3*2 кожна, на відстані 10 метрів одна від одної.  Члени комісії спільно із представником поліції та інспектором благоустрою склали акти обстеження для подальшого усунення порушень власником цих металевих конструкцій.

Додати коментар