Оксана Михайленко очолила дитсадок “Берізка”.

Начальник відділу освіти міськради Петро Ярмоленко 29 жовтня представив колективу дитсадка “Берізка” нову завідувачку. У зв’язку з раптовою смертю Світлани Мазійчук, яка пішла з життя 17 жовтня, ця посада стала вакантною – повідомляється на сайті Переяслав.Сity.

 Після консультацій із працівниками дитсадка Петро Ярмоленко підписав наказ про переведення Оксани Михайленко, (47 років) з посади методиста цього дошкільного закладу на посаду завідувачки.

– Я радий, що в цьому рішенні співпали позиція міської влади, мої погляди і бажання колективу, – зауважив Петро Миколайович. – За шість років, упродовж яких я керую відділом освіти, це перше кадрове призначення, яке підписав. Зазвичай директори шкіл та завідувачки дитсадків працюють беззмінно.  І самовіддано.

Багато добрих слів він сказав і про покійну Світлану Мазійчук, зауважив, що саме цей садочок відвідував його внук, а наступного року прийде сюди і внучка, тож для нього й особисто важливо, як далі житиме і працюватиме заклад.

– Зберегти садочок на такому ж рівні, а то й підняти вище – буде найкращою пам’яттю про Світлану Михайлівну, – так підсумував промову.  

У нас не просто трудовий колектив, у нас – сім’я

– Я ніколи не передбачала навіть для себе, що займу цю посаду, і рішення мені далося нелегко, особливо за таких обставин, – сказала крізь сльози Оксана Василівна, приймаючи вітання і квіти від начальства та колег. – Та я сподіваюся, що впораюся, адже в нас завжди всі, навіть господарські й фінансові справи, велися відкрито, прозоро, так що я разом із вами була в курсі. Ми і надалі працюватимемо так само дружно й злагоджено, бо в нас не просто трудовий колектив, у нас – сім’я.

Я поруч із Світланою Михайлівною працювала 16 років. Вона запросила мене методистом, зустрівши на якомусь спільному зібранні дошкільників, а я тоді вже вісім років працювала вихователем у “Любавонці”. За ці роки ні разу не пошкодувала, що перейшла в цей колектив.  

Колектив дитсадка “Берізка” нараховує 57 працівників, садочок відвідує понад 300 дітей, у ньому – 11 груп

Упродовж нетривалого представлення нової завідувачки Світлану Мазійчук згадували всі по декілька разів. При цьому жінки відверто плакали – вони втратили насправді дуже добру і чутливу наставницю. Водночас було видно, наскільки щиро раді вони саме такому призначенню.

– Світлана Михайлівна була дуже доброю людиною, – згадує попередню очільницю закладу і логопед Леся Дука, 58 років. – Нам дуже жаль, що сталося, але водночас ми раді, що завідувачкою призначили нашу колежанку, а не когось чужого. Це допоможе колективу пережити такі зміни безболісно і рівно працювати далі – це я кажу і як голова профспілки. Адже дуже важливо  зберегти доброзичливий, дружелюбний клімат у такому чималенькому і майже жіночому колективі.

Після офіціозу Оксана Василівна запрошує подивитися, як каже, останній проєкт своєї попередниці – капітально відремонтований спортивний зал. Він стане і пам’яттю про неї, і водночас орієнтиром, аби  колектив не зупинявся у розвитку. Адже дитсадок, збудований в 1974 році, досі не знав капітального оновлення інтер’єру, тож у спортзалі замінили все: від електропроводки до підлоги та стінової штукатурки. За це заплатила міськрада. Завдяки спонсорам змонтували гімнастичну стінку,  оздобили стіни декором з натурального дерева та поставили величезну шафу-купе, в якій розмістили все ігрове знаряддя.

Оксана Василівна заносить квіти поки до свого старого кабінету, каже, до нового ще має звикнути. Там усе  досі нагадує Світлану Михайлівну. Згадує, що коли вона йшла у відпустку, її майже ніколи повноцінно не відбувала: ледь не щодня навідувалася в дитсадок – так любила його, дітей і цю роботу. Тож тепер і вона сама докладе всіх зусиль, аби тримати таку ж планку.

Зауважує, що вони вже мають чимало методичних напрацювань. Зокрема, на базі “Берізки” працює обласна педагогічна студія морального виховання із впровадження програми “Скарбниця моралі”. У співавторстві з викладачем переяславського вишу Оксана Михайленко написала і видала методичний посібник, розробили ілюстративний комплект.

Додати коментар