Урочисте відкриття  сімейної амбулаторії первинної медичної допомоги в селі Хоцьки

Сьогодні, 31 жовтня відбулася визначна подія для Переяслав-Хмельницького району, а особливо для села Хоцьки – відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

 В урочистому відкритті взяли участь заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, в.о. голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Коркач, голова районної ради Петро Качкалда, керуюча справами виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради Ольга Гребенщикова, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок, голова Циблівської ОТГ Олександр Палагута, керівники установ та організацій району, жителі села.     

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер наголосив: «В Україні триває медична реформа, яка стосується конкретно всіх і кожного, адже її мета — забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та побудувати систему охорони здоров’я, в центрі якої знаходиться пацієнт. Як для обласної, так і для районної влади реформа медичної галузі залишається пріоритетною,  складовою якої є реформа сільської медицини. В амбулаторії встановлено сучасне обладнання для лікування й діагностики різних захворювань. Окрім того, вже закуплено службовий автомобіль для невідкладної допомоги. Ми бачимо, що реформа приносить перші позитивні результати в районі, і це не лише для пацієнта, а й для лікаря. Новозбудована амбулаторія – це здоров’я і комфорт для жителів сіл, а для медичного персоналу це робочі місця та заробітна плата».

У своїх виступах керівники району привітали жителів з визначною подією, побажали усім міцного здоров’я, щастя, наснаги та успіхів в житті. Наголосили також на тому, що головними завданнями для влади має бути соціальний захист населення та доступна якісна медицина.

Право урочисто перерізати стрічку надалося: заступнику голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеславу Кучеру та голові Циблівської ОТГ Олександру Палагуті.

Після урочистостей екскурсію закладом влаштував завідувач амбулаторії, лікар загальної практики-сімейний лікар Попов Юрій Вячеславович, який буде працювати і проживати у даному закладі.

 

Додати коментар