У похід – разом

З  року в рік все популярнішим у дошкільних навчальних закладах стає дитячий туризм. Добре продумані й організовані туристичні походи розширюють горизонти знань дошкільників, сповнюють і дітей, і дорослих радісними емоціями від спілкування з природою та одне з одним.

Туризм є потужним чинником фізичного та психологічного оздоровлення дітей дошкільного віку. Він загальнодоступний і рекомендований практично кожній дитині. Унікальність туризму як форми роботи з дошкільниками полягає в тому, що використовувати його доцільно впродовж усього року.

Так 29 жовтня вихователі ДНЗ « Любавонька» та керівники гуртків Станції юних туристів міста Переяслава  провели  спільний семінар-практикум  «Дитячий туризм в системі фізкультурно-оздоровчої роботи».

Вихователь – методист Наталія Калініченко висвітлила основні аспекти особливостей організації туристської діяльності з дітьми, яка поглиблює й систематизує знання дітей з різних сфер життя, спонукає їх помічати і встановлювати взаємозв’язки в навколишньому світі. Ознайомила з засобами та формами  роботи, які педагоги закладу органічно поєднують, продумуючи програму походу, підтримуючи  в дітей цікавість, активність і бадьорий настрій упродовж усього заходу.

Директор Станції юних туристів Анатолій Близнюк ознайомив з видами, які використовують в закладі позашкільної освіти із вихованцями під час проведення гурткових занять та подорожей вихідного дня, наголосив на дуже важливому значенні туристичних походів в освітньо-оздоровчому процесі з кількох причин :різні за тривалістю та насиченістю, походи сприяють розвитку в дітей витривалості,діяльність і відпочинок на свіжому повітрі, активність і рух загартовують дитячий організм і, відповідно, зміцнюють здоров’я. Беручи участь у рухливих іграх, змаганнях, іграх-естафетах та інших фізкультурно-спортивних заходах, долаючи смугу перешкод на маршруті, діти мають змогу вдосконалити основні рухи, розвинути свої фізичні якості Керівник гуртків  Оксана Палатна провела з учасниками семінару-практикуму майстер-клас з укладання рюкзака та в’язання вузлів.

 «Малечі найбільше до вподоби туристичні походи вихідного дня за участю батьків. Саме із цих маленьких подорожей, які зазвичай проводяться в суботу, неділю чи святкові, вихідні дні  і зароджується захоплення дітей туризмом».

Додати коментар