День кар’єри

Правильно обрати професію – справа нелегка. Молодій людині, перед якою стоїть таке завдання, необхідно визначитись в усій гамі різноманітного та багатогранного світу професій, зрозуміти їхній зміст, зуміти реально оцінити свої можливості та здібності.

День кар’єри – це найкраща нагода отримати інформацію з перших уст. Вибір професії та навчального закладу відіграє чи не найважливішу роль у житті кожної молодої людини, а тим більше сьогодні, коли вимоги до працівників швидко змінюються.

Саме тому, з метою інформування випускників про професії і шляхи їх набуття, про права молоді при вступі у навчальні заклади та реальні потреби ринку праці, у стінах Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, 09 жовтня 2019 року було проведено «День кар’єри» для випускників шкіл міста та району.

До уваги юнаків та дівчат було запропоновано презентацію популярних і перспективних професій на ринку праці за участю представників професійно-технічних та вищих навчальних закладів, цікаві майстер-класи, ознайомлення з пропозиціями щодо навчання, умовами вступу, переліком професій та спеціальностей тощо.

В заході прийняли участь представники 12 учбових закладів, що організовують навчання фахівців, кваліфікованих працівників за професіями, спеціальностями, які мають попит на ринку праці регіону, а саме: Університет державної фіскальної служби України, Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, Київський механіко-технологічний коледж, Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти, Державний університет інфраструктури та технологій, Національний фармацевтичний університет, Чорнобильське медичне училище, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Оптико-механічний коледж КНУ ім. Тараса Шевченка, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет харчових технологій, Національний транспортний університет.

Кожен випускник мав можливість побачити та почути презентації всіх навчальних закладів, щоб зорієнтуватися у перевагах і зробити свій вибір. Обмін інформацією і відкрите спілкування між представниками навчальних закладів та майбутніми абітурієнтами проходило жваво та цікаво. Приємно було чути слова подяки від представників учбових закладів за проведений захід та сподівання на запрошення у наступному році.

Перед старшокласниками стоїть нелегке і дуже відповідальне завдання: зробити вибір професії, від якого залежить їхнє подальше життя. Тому хочеться побажати випускникам обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи. 

Додати коментар