Шановні співвласники багатоквартирних будинків!

Враховуючи законодавчі зміни у сфері житлово-комунальних послуг Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України інформує:

З 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 №2189- VIII «Про житлово-комунальні послуги».

Згідно з вказаним Законом визначено нову класифікацію житлово-комунальних послуг, нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання цих послуг. А також визначено особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку.

Практична реалізація нововведень, передбачених Законом, можлива за умови укладання про надання комунальних послуг за правилами та особливостями, визначеними Законом (тобто, нових договорів про надання комунальних послуг).

При цьому Законом передбачено, що не пізніше як протягом одного року з дня введення в дію цього Закону (тобто, не пізніше як 01.05.2020 р.) співвласники багатоквартирних будинків зобов’язані прийняти рішення про форму управління багатоквартирним будинком та укласти договір на обслуговування будинку.

У разі, якщо співвласники багатоквартирного будинку, у якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, якого обирають самостійно на зборах співвласників будинку або призначається управитель, який виграв конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку.

Починаючи з 24.09.2019 р. Комунальне Підприємство «Управляюча компанія «Виробниче управління житлово-комунального господарства» Переяслав-Хмельницької міської ради виступає ініціатором та проводить збори з мешканцями багатоквартирних будинків. Графік проведення розміщено на сайті Переяслав-Хмельницької міської ради та повідомлено кожного співвласника у письмовій формі про місце, дату та час проведення таких зборів, порядок денний.

Адміністрація КП «УК «ВУЖКГ» виступає з пропозицією обрати ініціативну групу та ознайомлює співвласників з умовами договору. За кожне питання порядку денного голосування проводиться особисто співвласником з посиланням на підтверджуючий документ.

З метою економії часу співвласників, після зборів протягом 15 календарних днів, буде проведено письмове опитування шляхом розповсюдження опитувальних листів через ініціативну групу та поштові скриньки.

Прохання до співвласників, після отримання опитувального листа, проголосувати та повернути ініціативній групі або передати працівникам КП «УК «ВУЖКГ» (двірнику, майстру).

КП «УК «ВУЖКГ» інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. №712 затверджена нова редакція Типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, який публікується. Також додатково ознайомитися з умовами договору, кількістю, періодичністю надання та вартістю послуг по обслуговуванню кожного конкретного будинку можна ознайомитися на сайтах zhek-phm.com.ua, phm.gov.ua., за телефонами: 04567 5-18-17, 04567 5-13-17, та звернувшись безпосередньо в адміністрацію КП «УК «ВУЖКГ».

Перелік послуг

Типовий договір

Загальний свод по тарифу 2019

Більше інформації на офіційній сторінці КП “УК”ВУЖКГ”

Додати коментар