Футболісти “Переяславщини” проявили характер до перемоги в кубковому матчі Київщини (Фоторепортаж)

Минулорічний тріумфатор обласного кубкового турніру склав повноваження вже в першому для себе матчі.

На баришівському спорткомплексі «Прогрес» сьогодні було велелюдно: за офіційною інформацією — півтисячі глядачів. До перерви визначити кращого було важко. Складна гра, нервова і моментами хаотична, хоча й цікава. В епіцентрі подій опинявся, здебільшого, досвідчений Сабатюк. Голкіпер «Сокола» парирував удари Деко та Горстки з низки винятково небезпечних. Але двічі капітулював і він. Горстка забив, обійшовши двох опонентів, ударом у дальній кут, а Григораш, використавши подачу Кемфора, — з повітря. Головою спрямував шкіряного в сітку воріт господарів і молодий Коба. По перерві «Патріот» уміло зіграв другим номером і був ближчим до того, аби збільшити перевагу.

Одразу дві зустрічі ігровим часом не обмежилися. «Переяславщина» перегравала «Любомир», але дала суперникові шанс зрівняти рахунок. А почалося все на стадіоні імені Валерія Лобановського стрімким проривом і голом Шульги. Господарі поновили рівновагу насамперед завдяки наполегливості Левченка. До того найвлучніший стрілець минулорічного першолігового сезону змарнував аж дві слушні нагоди. Тож коли й третього разу дуель з ним виграв юний воротар ставищенців, упору було й опустити руки. Та ні, на добивання першим устиг Самойленко — 1:1. Наприкінці поєдинку Максим Середа з подачі Петровського невідпорно розстріляв ціль ударом головою. Перемога?! Ні, бо буквально за кільканадцять секунд «обрізався» в середині поля Нікойо, і прудконогий Іващенко зрівняв рахунок. У серії пенальті добре проявили себе обидва стражі воріт — Лудченко та Бурлака. Тепер уже «Любомир» був за хвилю до перемоги після промаху Варцева. Та спочатку Нінічук, а потім і Савійсько своїм шансом не скористалися. «Переяславщина», хочеться вірити, отримали такий бажаний заряд оптимізму для майбутнього.

Парадоксальним виявився підсумок миронівського матчу. Муніципали з Обухова провели всю зустріч удесятьох, горою стояли в своїх володіннях, одчайдушно відбиваючись, але матеріалізували в гол (Мандровський) рідкісну контратаку. А «Зоря» била-била і все марно… Тож усе скінчилося тим, що досвідчений Сафронов не дав реалізувати післяматчеві пенальті Дерделю та Сіренку і фактично вивів обухівців до чвертьфіналу.

Аж цілу годину безуспішно штурмували володіння завзятих і честолюбних господарів у Малій Снітинці майстровиті футболісти зі Бзова. Вони й нервувати почали і на служительку футбольної Феміди Квашу з Білої Церкви нарікати — все так, наче й не зустрічалися фаворит обласного чемпіонату з командою відчутно нижчого рангу. Виручив «Авангард», як це часто трапляється, легендарний Панфілов, оформивши стрілецький дубль. Лише після цього заспокоїлися гості, дограли матч без особливих ускладнень. А в Бородянці, де сьогодні гостювали дві найкращі команди Київщини аматорської, нудьгувати не довелося нікому. Чого варті лишень аж шістнадцять забитих м’ячів! Буде насправді добре, якщо повчальний урок від лідерів обласного футболу стане в нагоді місцевим футболістам. Але поки що доводиться констатувати вкрай неприємний факт: змагатися на рівних з фаворитами бородянцям, які наприкінці минулого століття були справжніми законодавцями футбольної моди на Київщині, не до снаги.

КУБОК КИЇВЩИНИ-2017. 1/8 ФІНАЛУ. 27 травня, субота

ПАТРІОТ (Баришівський район) — СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) — 2:1 (Горстка, 23, Григораш, 45+2 — Коба, 39).

ТИТАН (Бородянка) — ДЖУНІОРС (Шпитьки) — 0:8 (Черновол, 1, 32, 41, Костяний, 58, 75, Шут, 84, пн, 86, 89, пн). Вилучення: Гаврилюк (Титан, 43).

ЗОРЯ (Владиславка) — ФК ОБУХІВ — 1:1 (Сокирка, 85, пн — Мандровський, 57), серія пенальті — 5:6.

ФК БОРОДЯНКА — ДЕСНА (Погреби) — 1:7 (Петрушенко, 80 — Є.Воробей, 31, 50, 59, А.Якимлюк, 42, Бафталовський, 48, Капанистий, 73, А.Воробей, 77).

АРСЕНАЛ-МАЛА СНІТИНКА (Фастів — Фастівський район) — АВАНГАРД (Бзів) — 0:4 (Панфілов, 60, 69, Смалько, 67, Сомов, 88).

ДГ ШЕВЧЕНКІВСЬКЕ (Тетіївський район) — МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці)

Матч відбудеться 5 червня, понеділок.

ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) —  ЛЮБОМИР (Ставище) — 2:2 (Самойленко, 40, М.Середа, 87 — Шульга, 16, Іващенко, 88), серія пенальті — 6:5. Вилучення: А.Середа (Переяславщина, 90).  

ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) — КРИСТАЛ (Козин) — 5:2 (Ткач, 8, 89, Єлисєєв, 12, Скаскевич, 88, у свої ворота, Островський, 90+1, пн — Кульгук, 16, пн, 22, пн). Вилучення: Зіпцер (Оболонь-Бровар-2, 22).

Київщина футбольна

 

 

Додати коментар