Народний депутат Анна Скороход особисто вислухала всі скарги переяславців

Депутатка Верховної Ради України Анна Скороход, 29 років, 24 вересня працювала в Переяславі. Вона пройшла до парламенту за підсумками голосування на позачергових парламентських виборах у липні цього року від партії “Слуга народу” в 93 окрузі (входить Переяслав).

Депутатка проводила особистий прийом громадян в приміщенні міської ради з 10-00 до 14-00 години. Все відбувалося в абсолютно демократичній  атмосфері, без жодного пафосу. Спілкувалася Анна Скороход з переяславцями віч-на-віч в окремому кабінеті. На прийом люди записувалися попередньо, кожному призначався індивідуальний час – повідомляє Переяслав City.

– Сьогодні прийшло близько 25 громадян: частина з письмовими заявами, копіями документів – ось їх який стос, а усні звернення я занотовувала собі окремо, – зазначила пані Анна наприкінці зустрічі в короткому інтерв’ю.  – Люди приходять як з особистими питаннями, так і щодо проблем по місту: діяльність ТЕС, екологія річки Альта. Є багато питань щодо діяльності міськради, зокрема, як проводяться тендери і чи вони взагалі проводяться. Були звернення щодо корупції. Група осіб переймалася історією з пожежею кінотеатру: це був підпал чи нещасний випадок. Та не всі питання є в моїй компетенції, про що я попереджаю, наприклад, щодо виділення землі.

Доведеться ще уточнювати, наскільки факти об’єктивні.
 

Загалом всі питання можна розділити на такі, що є проблемою загальнодержавного рівня: медицина, освіта, та ж корупція чиновників, але й кожне місто має свою особливість, суто місцеві труднощі.

Депутатка запевнила, що перед тим, як взятися за вирішення тих чи інших проблем за цими зверненнями, доведеться ще уточнювати, наскільки вони об’єктивні. Затим, маючи повноваження, направлятиме запити до відповідних державних служб з аудиту, НАБУ чи САП, аби перевірити вказані дані і відповідно реагувати.

– Як буде надалі організована ваша робота з виборцями?

– У календарному плані народного депутата є дні для роботи на округах – це буде особистий прийом, а в інший час постійно працюватиме громадська приймальня, де прийматимуть заяви від людей на постійній основі. У Переяславі вона розміщуватиметься в будівлі районної ради, зараз вирішуємо з договором про умови та конкретний кабінет.

– Хто буде вашим офіційним помічником-консультантом у громадській приймальні нашого міста?

  – Сьогодні не можу назвати конкретну людину, бо є багато охочих і я ще проводитиму співбесіди. Для цієї роботи необхідне фінансування, але держава виділяє депутату на його діяльність всього 39 тис. грн., їх не вистачає для всіх потреб, тому зараз вкладаю в це і власні кошти. Передусім маю потребу в постійному помічнику для координації роботи на всьому окрузі. Я оголосила конкурс на цю посаду, маю наразі 356 резюме.

Валентина Батрак

Додати коментар