Відбувся урочистий молебень за загиблими у ІІ світовій війні з нагоди 76-ї річниці звільнення Переяслава від німецько-фашистських загарбників

21 вересня славний Переяслав відзначає свій День народження. Серед святкових заходів ми маємо згадати і вшанувати героїв-визволителів, загиблих земляків, що згоріли у полум’ї ІІ світової війни. Із цієї нагоди сьогодні відбувся урочистий молебень за загиблими у ІІ світовій війні.

Після Гімну України та шикування джур загальноосвітніх шкіл міста та ліцею «Патріот» на мітингу виступили: міський голова Тарас Костін та в.о. голови РДА Андрій Коркач.

Виступаючі не лише розповіли зі сторінок історії, як почалась війна, а і що зроблено на вшанування пам’яті численних переяславців, які не повернулись з війни, концтаборів, зони АТО чи були розстріляні окупаційною владою. Вони також подякували ветеранам за наше сьогодення та побажали доброго здоров’я і довгих років життя.

Ведучий заходу Андрій Іващенко: «Чимало трагічних сторінок нашого рідного міста написано історією…У години радості й у дні урочих свят ми маємо пам’ятати про тих, хто поклав своє життя на вівтар служінню Батьківщині та рідному місту, хто розбудовував і боронив…

Згадаймо у скорботі воїнів-визволителів, які восени 1943 року, 76 років тому ціною власного життя звільнили наше рідне місто від німецько-фашистських загарбників. Згадаймо переяславців, які загинули у горнилі другої світової війни.

Ведуча заходу Влада Черненко: «Згадаймо наших земляків воїнів-інтернаціоналістів.

Згадаймо Героїв Небесної Сотні, чий безсмертний подвиг збудив сплячу націю та зберіг для нащадків демократичні цінності.

Згадаймо загиблих під час війни на сході наших співгромадян, військових Збройних Сил, мирних жителів, волонтерів.

Згадаймо, загиблих на цій війні жителів міста, хто не пошкодував свого життя задля миру і незалежності: Андрій Моругий, Сергій Лазенко, Роман Гриценко, Олександр Довгий…»

Військовий церемоніал виконала Почесна варта 43 окремої артилерійської бригади.

Згадуючи загиблих, присутні молились за мир в Україні та за спокій душ героїв. Молебень проводив протоієрей Іван Будняк у супроводі хору Храму Святого рівноапостольного князя Володимира. Української Православної Церкви.

Після молебню у виконанні ансамблю «Бревіс» викладачів Переяслав-Хмельницької дитячої музичної школи імені Павла Сениці прозвучав духовний Гімн України.

На завершення мітингу вдячні жителі та гості міста поклали квіти до підніжжя Меморіалу Слави воїнів загиблих у ІІ світовій війні, меморіального комплексу переяславцям, загиблим під час АТО, пам’ятного знаку воїнам-афганцям, та Братської могили загиблим героям битви на Букринському плацдармі.

Додати коментар