Відбулося чергове засідання Кординаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та профілактики наркоманії

13 вересня у сесійній залі Переяслав-Хмельницької міської ради під керівництвом заступника міського голови Губенко Валентини Валеріївни відбулося чергове засідання Кординаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та профілактики наркоманії. У роботі засідання взяли участь в.о. директора міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Лялька Ю.М., лікар-психіатр Петрина А.Б., районний інфекціоніст Рондзіста О.І., заступник начальника Переяслав-Хмельницького відділу поліції Немировський О.І., голова ГО «За здорову націю духовно, душевно, фізично» Аніщенко В.М., керівник центру психології і творчості «Діалог» Коломієць С.Г., соціальні педагоги та психологи загальноосвітніх шкіл міста, вихователі-методисти закладів дошкільної освіти.

Присутні заслухали доповіді лікарів про стан захворюваності на туберкульоз, поширення ВІЛ-інфекції у місті. Заступник начальника поліції
 Немировський О.І. повідомив про хід виконання пріоритетних завдань по боротьбі пов’язаній із незаконним обігом наркотиків, насамперед, їхнім збутом, виявлень місць виготовлення та вживання, перекриттям каналів постачання наркотичних засобів. Голова ГО «За здорову націю духовно, душевно, фізично»
 Аніщенко В.М. розповів про принципи роботи їхньої організації, про методи та етапи зцілення алко- та наркозалежних осіб.  Коломієць С.Г. провела інтерактив для учасників засідання щодо виявлення дітей та підлітків «групи ризику».

У підсумку учасниками засідання були запропоновані такі дії щодо зменшення кількості хворих на туберкульоз, ВІЛ-інфекції та наркозалежних осіб у місті:

  • посилити санітарно-освітню роботу серед населення, шляхом висвітлення інформації у ЗМІ;
  • залучити до співпраці громадські організації міста;
  • здійснювати інформаційно-розяснювальні заходи у співпраці з лікарями, працівниками поліції щодо протидії розповсюдженню наркотичних засобів та психотропних речовин у навчально-виховних та розважальних закладах міста.

Інформація міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Додати коментар