Алла Бикова та Василь Козій – почесні громадяни міста Переяслава

29 серпня на засіданні сесії міської ради першим було прийнято рішення про присвоєння міської відзнаки “Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького” тренеру з баскетболу міської ДЮСШ Аллі Биковій та директору КЗ КОР “Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат “Патріот” Василю Козію.

Клопотання та відповідні пакети документів для присвоєння їм почесного звання раніше цього року подавали трудові колективи, де вони працюють.

Учасники засідання одноголосно підтримали обидві кандидатури. Посвідчення та нагрудні знаки спеціального зразка їм буде урочисто вручено 21 вересня під час цьогорічних святкувань Дня міста.

Зазначимо, що цьогоріч на розгляд експертної ради було подано шість кандидатур. У ході сесійного засідання пролунала пропозиція тих, чиї кандидатури з певних причин було відхилено експертною радою, все ж відзначити подяками у ході святкових заходів.

Нагадаємо, звання «Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького» є вищою оцінкою територіальної громади міста Переяслава-Хмельницького і присвоюється мешканцям міста Переяслава-Хмельницького – громадянам України, які зробили видатний внесок у розвиток Переяслава-Хмельницького, піднесення його статусу у світі, або в знак великої поваги до їхньої політичної та громадської діяльності. На сьогодні цим званням удостоєно понад півсотні осіб. 

Додати коментар