Перший дзвоник приніс переяславським школярам свято (Фоторепортаж)

2 вересня на території усіх навчальних закладів міста відбулися урочистості до Дня знань.
День знань – особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись, відгукується на заклик першого дзвоника! У цей день від всієї душі хочеться побажати успіхів у навчанні та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!
Традиційно 1-го вересня  на території закладів збираються учні, вчителі, батьки та поважні гості, але цьогорічне святкування відрізнялося від попередніх креативністю та інноваційним наповненням – хтось квести бігав, а хтось танцювальні батли та спортивні змагання влаштовував, а когось аніматори розважали. Було весело, цікаво та пізнавально… 

Але перший дзвоник таки традиційно лунав у всіх школах міста. Школярі з радістю та оплесками зустрічали святковий дзвін.

Як це було можна переглянути на світлинах.

 „День знань по-новому у ЗОШ І-ІІІ ст. №1” відвідав начальник УСЗН Микола Гуща. 
За вимогою часу, та в рамках освітньої реформи, учні, батьки та вчителі побували в різних творчих осередках на свій вибір, працювала фотозона, де всі залишали свої побажання на цей навчальний рік. Першокласники ознайомилися зі школою у вигляді квесту.

Учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №2 привітала директор школи Валентина Одинець, керуюча справами виконкому Ольга Гребенщикова та директор ТОВ “ЕПГ “Югенергопромтранс” Андрій Мілюта.

До Дня Знань в Переяслав-Хмельницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3  – свято “Доброго дня, Країно Знань”, розважальна програма від аніматора “Першокласнику, привіт”, квест “Школа – планета творчості”, спортивні локації “Спорт! Спорт! Спорт!”, атракціони в Містечку розваг, фотозона “Хочу вчитися!”.
Гості свята – секретар міської ради Петро Бочарін, депутат міської ради Жанна Федорук.

У ЗОШ І-ІІІ ст. №4 теж цікаво відзначали День знань. На святі були присутні  заступник міського голови Наталія Устич та головний спеціаліст міського відділу освіти Ольга Левченко.

Після лінійки свято продовжилося на шкільному подвір’ї.  Усіх учнів, батьків та гостей було запрошено на алею  майстер-класів: Будинку художньої творчості дітей і юнацтва, робототехніки «Робокоп», спортивний клуб «Альянс», Станції юних туристів, Клубу юних моряків, музичної школи.

На святі в ЗОШ І-ІІІ ст №5 були присутні начальник відділу освіти Петро Ярмоленко  та депутат міської ради Вячеслав Нестеренко.

У День знань в  ЗОШ І ст. №6 відбулися такі заходи: зустріч шкільної родини, свято  для першокласників «Перший раз – у перший клас» в приміщенні БХТ, урок-квест «Моя Україно, я – твоя дитина» (2 та 4 класи) та урок-екскурсія в Музей козацької слави “Діти об’єднують Україну”  (3 класи).

У  гімназії старшокласники дружно вітали “п’ятачків”, навіть у танцювальному батлі їх випробували. Констатуємо, “заміна” підростає одинадцятикласникам гідна… Учнів привітали директор гімназії Олександр Батрак та начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ Юлія Лялька.

Сьогодні – свято, але найбільше його чекали першокласники, адже сьогодні вони вперше прийшли до школи і стали новими мешканцями великого дружнього колективу загальноосвітньої школи №7. Учні перших класів пройшли лабіринтом, який символізує складний шлях до знань, не завжди прямий і довгий. Саме для найменших учнів продзвеніло сьогодні майже вісімсот маленьких дзвіночків. Це своєрідний символ тих тисяч дзвінків, які вони почують, навчаючись у школі. Учні одинадцятих класів зустріли першокласників та вирушили з ними у цікавий квест, під час якого діти побували у казковому лісі, на екологічній галявині, та пройшли стежкою математики.
А для решти учнів школи пройшли перші тематичні уроки та музичне паті на квадраті, під час якого діти мали можливість поспілкуватись після довгих літніх канікул один із одним, зі своїми вчителями та фотографуватись. 
Ми спробували весело, нестандартно, по-новому відсвяткувати початок нового навчального року. Успіхів усім!

 

 

У ліцеї-інтернаті “Патріот” теж було святково. Із Днем знань і початком навчання привітав ліцеїстів і всіх присутніх директор закладу Василь Козій, побажавши, щоб 2019-2020 навчальний рік був щедрим на добрі успіхи у навчанні, на мир та злагоду у ліцейській родині. 
 Із щирими вітаннями та дружніми настановами звернулися до присутніх і гості свята: командир 43 окремої артилерійської бригади, полковник Олег Дорохов, начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради Катерина Лой.

Урочистим маршем ліцеїсти зайшли до учбового корпусу. Гомінке подвір’я стихло і заспокоїлось, почався перший урок.

Учнів Центру професійно-технічної освіти зі святом привітала заступник міського голови Валентина Губенко.

День знань завітав і у Переяслав-Хмельницьку дитячу музичну школу ім. Павла Сениці.
У заході взяли участь аступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу культури 
і туризму Антоніна Курченко, директор школи Ганна Іфтоді, викладачі, батьки та учні школи.
                   
   Учнів вітали із початком нового навчального року і у Дитячій художній школі міста.
  

Фото додаються…

 

Додати коментар