Комісія по заборгованості щодо сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями  до Пенсійного фонду

        30.08. 2019 року  в залі засідань  Переяслав-Хмельницької міської ради відбулося  засідання комісії  з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій та засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті Переяславі – Хмельницькому.

       Проводила   засідання   заступник   міського   голови   Наталія  Устич.     

       На  засіданні комісії  з питань заборгованості розглядалось питання про вжиті заходи щодо погашення заборгованості по різних податках  та стан погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.

       Представник Головного управління ДФС у Київській області  повідомила, що з 01.01.2017 року, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, які не отримали дохід ( прибуток)  у звітному році, або окремому місяці року, зобов’язані сплачувати  єдиний внесок  за себе не менше  мінімального страхового внеску за місяць: у 2017 році не менше 704 грн. за місяць, у 2018 році 819, 06 грн. за місяць, у 2019 році не менше 918,06 грн. за місяць. У зв’язку з внесеними змінами в законодавство України щодо сплати  єдиного соціального внеску, спостерігається збільшення заборгованості  по сплаті ЄСВ, особливо  по фізичних  особах-підприємцям на загальній системі оподаткування, які не здійснювали підприємницьку діяльність, але  до державного реєстратора не подано заяву на припинення підприємницької діяльності.   Також вона повідомила, що до таких підприємців відповідно  до п. 3 розділу VI  застосовується  Порядок стягнення заборгованості з платників із подальшим  направленням вимоги  до органу державної виконавчої служби.

 ВИРІШИЛИ:

  1. Зобов’язати фізичних осіб-підприємців сплатити  існуючу заборгованість до  20.09.2019 року .
  2. Начальнику  Переяслав-Хмельницького відділу обслуговування громадян  (сервісний центр) Т.БУГАЙ  доручено  розмістити на сайті міської ради інформацію про найбільших боржників  по заборгованості  до  Пенсійного фонду .
  3. Начальнику Переяслав-Хмельницького     міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Г.СОКОЛОВУ  доручено активізувати роботу  по стягненню  існуючої заборгованості по сплаті ЄСВ

Ольга Мусієнко, начальник відділу

з питань охорони праці УСЗН

Додати коментар