Із 1 жовтня послуги водопостачання та водовідведення здорожчають

27 серпня міський голова Тарас Костін провів чергове засідання виконавчого комітету. Першим було розглянуто питання “Про коригування тарифів на водопостачання, водовідведення, очищення стоків міського ВУКГ”.

Заступник міського голови Наталія Устич повідомила, що з клопотанням про коригування 18 липня до міської ради звернувся керівник комунального господарства Артем Гриценко. Згодом його було розглянуто на засіданні цінової комісії міськради, яка рекомендувала ухвалити відповідне рішення на засіданні виконкому.

Останній раз тарифи на ці послуги встановлювали у жовтні минулого року. З того часу відбувалися зміни. Тож наголосила, що коригування обумовлено тим, що з 1 липня цього року вартість кіловату електроенергії зросла до 2 грн 81 коп (зараз у тарифі закладено 2,48 грн). Також зріс і рівень мінімальної зарплати з 3 тис 723 грн (закладена у нинішньому тарифі) до 4 тис 173 грн. Враховуючі ці та деякі інші важливі складові, і виникла, за її словами, необхідність збільшити вартість послуг.

Було запропоновано підвищити тарифи: на водопостачання (з повіркою лічильників) з 11 грн. 3 коп. (зараз) до 12 грн. 96 коп. за кубометр; на водовідведення з 23 грн. 63 коп. (зараз) – до 28 грн. 80 коп.; за водопостачання без повірки лічильника з 10 грн. 45 коп. – до 12 грн. 40 коп. У середньому тарифи збільшаться на 20,5%.

Також зазначила, що зараз серед міст області у шкалі найвищих тарифів Переяслав на 5 місці по водовідведенню та на 25 місці по водопостачанню із 39 суб’єктів. 

Члени виконкому рішення підтримали. Нові ціни на послуги ВУКГ почнуть діяти з 1 жовтня ц. р.

Рішення виконавчого комітету

Додати коментар