Україна отримала новий Кабмін. Головне про кожного з міністрів Уряду Гончарука

Верховна Рада України 9-го скликання 29 серпня в перший день засідань затвердила кандидатуру прем’єр-міністра України та склад Кабміну.

У новому уряді залишаться лише два представники минулого Кабінету міністрів: міністр фінансів Оксана Маркарова та глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков. Всі інші міністерські портфелі віддали представникам нової команди президента Зеленського. 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук

Народився 7 липня 1984 року на Чернігівщині. Навчався у середній школі в невеликому місті Городня Чернігівської області. У 2001 році вступив до Інституту права імені Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП) та отримав ступінь магістра права.

Після цього Гончарук закінчив Академію державного управління при Президентові України та отримав ступінь доктора філософії права (кандитата наук). Є доцентом кафедри фінансового та банківського права Інституту права імені Володимира Великого, де сам колись навчався.

Після навчання працював у київській інвестиційній компанії PRIOR-Invest, де очолив інвестеційний відділ. Після активної діяльності в громадських організаціях “Асоціація допомоги постраждалим інвесторам” та “Незалежний арбітражний суд” до яких входив від 2009 року, розпочав політичну діяльність.

Спочатку 2014 року під час виборів до Верховної Ради був першим номером у списку партії “Сила людей”. Однак, з результатом 0,11% політсила не отримала жодного місця у парламенті. Після цього  працював позаштатним радником колишнього Міністра екології та природних ресурсів, а згодом радником Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

У період від 2015 до 2019 року Гончарука призначили на посаду голови незалежного експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (Діяльність центру спрямована на покращення умов ведення бізнесу та інвестиційної привабливості України). Перед призначенням на посаду прем’єра Олексій Гончарук на посаді заступника керівника Офісу опікувався питаннями реалізації реформ, спрямованими на спрощення умов ведення бізнесу, покращення інвестиційного клімату, відкриття ринку землі.

 

Віцепрем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба


Український дипломат та постійний представник при Раді Європи народився 19 квітня 1981 року в Сумах. У 2003 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю — міжнародне право. Кандидат юридичних наук. Володіє іноземними мовами: англійською та російською.

Довгий час працював у Міністерстві закордонних справ та представляв Україну в міжнародних організаціях. 2013 року обіймав посаду радника віцепрем’єрміністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

Цього ж року Кулеба очолив Фонд культурної дипломатії UART. У 2014-му став послом з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій. Займався впровадженням технологій комунікацій в роботу МЗС. У грудні 2017 був визнаний найкращим українським послом за кордоном за результатами опитування Інституту світової політики, в якому взяли участь близько 70 експертів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров


Український ІТ-підприємець та діджитал стратег команди Зеленського Михайло Федоров народився 21 січня 1991 року на Запоріжжі.

Випускник Запорізького університету (факультет соціології та управління). Від вересня 2018 року до грудня 2018 – в рамках консалтингової діяльності обіймав посаду операційного директора проекту “Суперлюди”.

2014 — на виборах до Верховної Ради — кандидат в народні депутати від партії “5.10”, № 166 у виборчому списку. На час виборів: фізична особа-підприємець.
Новий уряд, перші скандали та блокування. Як пройшов “дебют” Верховної Ради дев’ятого скликання
Перший демарш у новій ВР: фракція Порошенка на знак протесту пішла з парламенту
Як нова Верховна Рада ухвалювала рішення до пізньої ночі. Текстовий онлайн відставок і призначень
2019 — на виборах до Верховної Ради — кандидат в народні депутати від партії “Слуга народу”, № 6 у виборчому списку. Безпартійний.

Сім років тому заснував діджитал-агенцію SMMSTUDIO. 

Організатор Facebook Marketing Conf, спікер на різноманітних івентах з IT та SMM.

Відповідав за онлайн-стратегію під час передвиборчої кампанії Володимира Зеленського. За цю роботу разом з командою отримав перемогу в семи номінаціях премії Європейської асоціації політичних консультантів (EAPC) Polaris Awards.

Міністр економіки Тимофій Милованов


Доцент економіки в Піттсбурзькому університеті, Почесний президент Київської Школи Економіки. Народився 15 березня 1975 року у Києві, за освітою економіст. Навчався в КПІ і Києво-Могилянській Академії, закінчивши які отримав два магістерські дипломи.

У 1999 році отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки.

У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсин-Медісон. Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна, Університеті штату Пенсильванія та Університеті Піттсбурга.

Проводить дослідження в галузі теорії ігор, теорії контрактів та інституційного дизайну.

У 2014 і 2015 роках Forbes Ukraine включав Тимофія Милованова в рейтинг кращих українських економістів – Top Economic Thinkers.

Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine. Її основною метою є діяльність, що спрямована на розвиток економічної дискусії та надання якісної аналітики економічних та інших найважливіших процесів в Україні.

Він був одним з організаторів трускавецької школи для обраних депутатів від “Слуги народу”.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова


Представниця уряду Гройсмана, український фінансист. Народилася у Рівному 28 жовтня 1976 року. 

1999 року отримала диплом магістра з екології в Києво-Могилянській Академії. Під час навчання в 1996 -1998 роках працювала в Міжнародній фундації виборчих систем та в консалтинговій компанії Chemonics Intl. Inc. в рамках проекту “Українська аграрна товарна біржа”.

У 2003 році очолила інвеситиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 року. У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів України, керівником апарату Міністерства фінансів, а у квітні 2016 року першим заступником міністра фінансів. 8 червня 2018 року, у зв’язку з відставкою Олександра Данилюка, призначена в.о. міністра фінансів України.

22 листопада 2018 року Верховна Рада України затвердила Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів.

Міністр енергетики Олексій Оржель


Експерт у сфері паливно-енергетичного комплексу. Керівник сектору “Енергетика” Офісу ефективного регулювання (BRDO). Олексію Оржелю 35 років. Він киянин.

Закінчив Інститут енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”, отримав ступінь магістра за спеціальністю “Енергетичний менеджмент”.

Від 2006 до 2014 рік працював в Національному регуляторі в сфері енергетики.Потім у приватному секторі.

Голова Української асоціації відновлюваної енергетики.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій


Ексначальник Головного сервісного центру МВС України, обраний нардепом 9 скликання за списком “Слуги народу” (№12). Народився у столиці 23 листопада 1986 року. 

Владислав Криклій закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка, магістр економічних наук, спеціальність – фінанси. Отримав диплом з відзнакою.

До 2015 року працював у приватній сфері, після чого обійняв посаду радника голови МВС України, а потім став  керівником Головного сервісного центру МВС. Очолював робочу групу з впровадження автоматичної фото-відеофіксації ПДР в МВС.

Міністерка розвитку громад і територій Олена Бабак

Народилася 27 вересня 1969 року в Кривому Розі. У 1996 році закінчила Київський державний педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю “Іноземні мови” з присвоєнням кваліфікації вчителя іноземних мов (англійської та французької) з відзнакою.

Цього ж року стала переможцем конкурсу на отримання гранту на навчання в США за підтримки фонду Едмунда Маскі і в 1998 отримала кваліфікацію магістра за спеціальністю “Бізнес адміністрування” і спеціалізації “фінанси” Олд Домініон Університету (штат Вірджинія, США).

Від 27 листопада 2014 року по серпень 2019 року народний депутат України VIII скликання, була обрана до Верховної Ради за списком “Самопомочі”. Протягом скликання обіймала посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Співголова міжфракційного депутатського об’єднання “Рівні можливості”.

Також Бабак була членом робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Працювала членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Міністерка освіти і науки Анна Новосад


Ганна Новосад – 1990 року народження. Освіта – Український гуманітарний ліцей при КНУ імені Тараса Шевченка і Києво-Могилянська академія.

Потім навчалася за кордоном, будучи стипендіаткою Фонду Відкритого Суспільства (Фонду Сороса) вступила до Університету Маастрихту в Нідерландах і через два роки отримала ступінь магістра з європейських студій, а вже після стажувалася в аналітичних центрах Іспанії і Чехії, учасник українсько-канадської парламентської програми. Вільно володіє англійською та німецькою мовами.

Працювала в Міністерстві освіти та обіймала посаду радниці міністра Сергія Квіта до 2014 року, а після, в грудні 2017 очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН.

З грудня 2017 року – генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції.

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька (Черненко)


Головний експерт медичної групи Реанімаційного пакету реформ, експерт Центру підтримки реформ при Кабміні.

Навчалась у Києво-Могилянській Академії, де зараз працює заступником декана факультету правничих наук, та в Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Польщі.

Також Скалецька очолює комісію з питань реформування системи охорони здоров’я Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України.

Новообрана міністерка загалом підтримує медичну реформу та зміни, але при цьому критикує те, як ці зміни впроваджуються. 

Зокрема, вона говорила про відсутність комунікацій щодо змін з лікарями і про те, що лікарі масово виїжджають з України до Європи.

Пані Скалецька вважає, що держава самоусунулась від вирішення проблем із доступом до ліків і говорила про потребу врегулювання фармринку.

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська


Народилася 1985 року. Здобула освіту в Київському національному економічному університеті та Об’єднаному віденському інституті. У 2016 здобула другу вищу освіту в Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю “Державне управління”.

Впродовж 2015-216 років обіймала посаду директорки Департаменту видатків бюджету соціальної сфери Міністерства фінансів України, після того до 2017 очолювала департаменту з питань стратегічного планування та координації державної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Раніше працювала керівницею напрямку “Підтримки реформи охорони здоров’я” у USAID.  Це програма для налагодження системи надання послуг з профілактики та лікування ВІЛ-інфекції.

Міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда


Народилася 4 вересня 1980 року у місті Волочиськ Хмельницької області. У 2002 році закінчила Львівський інститут внутрішніх справ за спеціальністю правознавство, а в 2007 – отримала диплом магістра права в Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Від 2003 до 2015 працювала в структурах МВС. У 2013  отримала сертифікат міжнародного тренінгового проекту “Жінка в поліції”.

Після цього до 2017 року Коляда служила у ЗСУ і має звання полковника запасу. Працювала начальником комунікацій і преси Міноборони. У 2016 – 2017 роках була творцем спеціалізованих курсів для журналістів, які працюють в зоні проведення АТО.

Протягом 3 місяців 2017 – заступник командувача АТО.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет


Український бізнесмен, IT-директор Приватбанку, співзасновник мобільного банку monobank. Народився 27 травня 1985 року у Дніпропетровську.

Навчання:

1996—2002 — навчався у Дніпровській школі № 23,
2000 — навчався у школі Roycemore (Іллінойс, США)
2004 року почав навчання у Hochschule Merseburg (Мерзебург, Німеччина)
2012 року закінчив Лондонську бізнес-школу.
Займався розвитком порталу iGov, що повинен боротись із корупцією та підвищувати ефективність роботи чиновників.

У липні цього року його призначили радником тимчасово виконуючого обов’язки глави Служби безпеки України Івана Баканова. За словами Дубілета, Україна не може нормально розвиватися через корупцію, а технології – кращий спосіб боротьби з нею.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко


Народився 20 лютого 1970. Раніше обіймав посаду заступника голови Офісу президента. Новопризначений міністр також нещодавно брав участь в перемовинах радників “нормандської четвірки” та представляв інтереси України. Його вже раніше намагалися призначити главою МЗС, одна минуле скликання Ради не змогла проголосувати за це кадрове рішення

Дипломатичну кар’єру Пристайко розпочав не одразу. Спочатку він був співзасновником одного з перших українських інтернет-провайдерів та інтернет-видань — “Електронні вісті” (1993-1994 рр.).

1994 року призначений на посаду в Міністерстві зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі. Тоді міністерство започатковувало переговори зі вступу України до ГАТТ/СОТ, шукало нові можливості для українського бізнесу на ринках, зокрема Африки та Азії.

За три роки перейшов на роботу до Азіатсько-Тихоокеанського відділу МЗС. 2000 року був призначений на посаду консула в Сіднеї (Австралія) де займався переважно політичними й економічними питаннями.

За два роки перейшов на роботу до Управління з питань зовнішньої політики Адміністрації президента. 2002 року був призначений на посаду радника з політичних питань посольства України в Канаді. Два роки під час свого 4-річного перебування в Канаді виконував обов’язки Тимчасового повіреного у справах України в Канаді.

2007 року призначений заступником директора Департаменту НАТО МЗС України, долучившись до переговорного процесу щодо вступу України до Північноатлантичного альянсу. 

2009 року був призначений на посаду радника-посланника та заступника голови дипломатичної місії посольства України в США.

Три роки по тому Пристайка призначено Надзвичайним і Повноважним послом України в Канаді. Після завершення трирічної каденції два роки представляв Україну при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО).

У 2014-2017 роках був першим заступником міністра закордонних справ України – керівником апарату. Згодом його звільнили у зв’язку з призначенням главою місії України при НАТО.

Після обрання Володимира Зеленського главою держави на виборах 2019 року Пристайка запросили до нової команди Адміністрації президента.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков


Глава МВС зберіг за собою міністерське крісло попри акції протесту та вимоги активістів звільнити його з посади. Народився січня 1964, Баку, Азербайджанська РСР. 

У 1981-1982 рр. працював препаратором кафедри “Автоматизовані системи управління” Харківського політехнічного інституту. У 1988 році закінчив цей же інститут, отримавши кваліфікацію інженер-системотехніка. У 1987-1990 рр. працював інженером у Всесоюзному науково-дослідному інституті охорони вод в Харкові.

Кар’єра

Депутат Харківської облради, голова Харківської ОДА з 2005 по 2010 рік;
народний депутат України (2012-2014).
Член Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування, Ради національної безпеки і оборони України (2007-2008), оргкомітету Євро-2012 (2007). Член Національної спілки журналістів України. Заслужений економіст України (2007).

2 грудня 2014 року Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету міністрів, в якому Арсен Аваков отримав посаду Міністра внутрішніх справ.

Міністр юстиції Денис Малюська

Народився 19 листопада 1981 році в м Дунаївці Хмельницької області. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, який закінчив за спеціальністю “правознавство”. У 2012-2016 навчався в Лондонському університеті.

У 2004 році заснував адвокатське об’єднання “Адвокатська фірма” Бізнес-право “, а в 2005 році – ТОВ” РАДНИК ПРЕС “, яке потім і очолив. Підприємство займається видавничою діяльністю.

У 2010 році Денис Малюська був призначений консультантом з розвитку приватного сектора Групи Світового банку. На цій посаді він надавав технічну підтримку урядам України і країн Центральної Азії. Згодом був обраний заступником голови правління BRDO / World Bank Group (Офіс ефективного регулювання) – незалежного неурядового експертно-аналітичного центру, створеного з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі та західних партнерів: Світового банку та уряду Канади. Цю організацію очолював і нинішній шеф Малюська прем’єр Олексій Гончарук.

На парламентських виборах в 2019 році обраний народним депутатом від партії Слуга народу, № 21 в списку.

Міністр культури Володимир Бородянський


Народився 15-го січня 1974 року в місті обласного значення Новий Розділ (Львівська область). У 1997 році він закінчив фінансово-економічний факультет за фахом “Фінанси та кредит” Київського національного економічного університету. З 1998 року – комерційний директор газети “Московський комсомолець в Україні”.

Від 2000 року – керівник відділу з управління медіа-активами “Альфа-банку”. Бородянський 14 років працював в медіахолдингу Віктора Пінчука StarLight Media (група об’єднує телеканали: СТБ, ICTV, Новий, M1, M2 й ОЦЕ).

З 2012 очолював медіагрупу. У грудні 2018 року Володимир Бородянський залишив телегрупу. З листопада минулого року Бородянський внесений до списку санкцій Російської Федерації. За освітою фінансист. Власник премії “Спеціальний приз премії Телетріумф” 2010 та 2011 року.

29 липня 2019 року Президент Володимир Зеленський призначив Бородянського своїм радником з гуманітарних питань (поза штатом).

Міністр оборони Андрій Загороднюк


44-річний Андрій Загороднюк був позаштатним радником президента та членом наглядової Ради “Укроборонпрому”.

Зазначимо, від 2015 року до 2017-го він очолював проектний офіс реформ Міноборони. Від 26 червня 2018-го є членом проектного офісу реформ Міноборони.

У 2005 році Загороднюк заснував компанію Discovery Drilling Equipment, яка виробляє бурові установки. Від початку російської агресії на Донбасі Загороднюк був активним громадським активістом та волонтером. Зокрема, його компанія постачала українським бійцям буржуйки і машини швидкої допомоги.

Загалом він має понад 16 років досвіду роботи на керівних посадах у гірничодобувній і виробничій галузях, а також дипломи про освіту Київського національного університеті імені Тараса Шевченка та британських Університета Ворика й Оксфорда (фінанси). 

Додати коментар