У Переяславі-Хмельницькому відбулася Велика педагогічна рада

Традиційно склалося, що напередодні нового навчального року проводяться серпневі педагогічні зібрання, завдання яких полягає в тому, щоб визначити пріоритетні напрями роботи щодо виконання державної програми розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитив в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами.

28 серпня у актовому залі міської гімназії відбулася Велика педагогічна рада  освітян Переяслава за участі заступника міського голови Валентини Губенко та начальника відділу освіти Петра Ярмоленка. Традиційно, ведучою заходу була голова профспілки працівників освіти міста Анелія Ковальська. 

Заступник міського голови Валентина Губенко привітала присутніх із початком нового навчального року, відзначила високі досягнення переяславських школярів за підсумками минулого навчального року, визначила пріоритетні напрями співпраці міської влади та освітян. 

Валентина Валеріївна відзначила почесними грамотами та цінними подарунками директорів пришкільних таборів, які працювали на базі шкіл міста, та подякувала їм за вдало проведену оздоровчо-відпочинкову кампанію для дітей влітку 2019 року.

 У своєму виступі «Про підсумки розвитку освіти міста Переяслава у 2018/2019 навчальному році та пріоритетні завдання на 2019/2020 навчальний рік в умовах становлення Нової української школи» начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко зазначив, що особлива увага в цьому навчальному році, як і в попередньому, буде сконцентрована на перших класах Нової української школи. «Перший місяць навчання для новачків – адаптивний, це час для того, щоб маленькі учні полюбили школу. Перший клас буде без важких рюкзаків і домашніх завдань. Ключовими особами реформи середньої освіти є педагоги, тому вчителі, які викладатимуть у початкових класах, постійно підвищують свою кваліфікацію, проходять різноманітні тренінги та курси».

Петро Миколайович подякував кожному педагогу за внесок у позитивні зміни, завдяки яким сьогодні система освіти Переяслава неухильно наближається до світових освітніх стандартів, привітав всіх учасників педагогічної ради з новим навчальним роком, побажала сил і натхнення.

Перед учасниками зібрання  виступили: Галина Кітаєва – директор загальноосвітньої школи №7; Калініченко Наталія – вихователь-методист ДНЗ №10 «Любавонька»; Оксана Палатна – керівник гуртків Станції юних туристів Переяслава-Хмельницького.

Свій подарунок педагогам презентувала Вікторія Якубовська та акробатично-хореографічна студія «Фантазія» – художній керівник Тетяна Ковшун.

Аналіз досягнень 2018/2019 навчального року та пріоритетні завдання на 2019/2020 навчальний рік

Додати коментар