«Переяславський Бабин Яр» капітально впорядкують на гроші партнерів з Німеччини та переяславських меценатів

Відбулася  робоча  зустріч учасників  міжнародного проекту «Зв’язок з місцевою історією –  по  слідах жертв націонал-соціалізму: культура пам’яті і пам’ятні місця в Переяслав-Хмельницькому і Саксонії- Ангальт».

Зустріч проходила біля Братської могили розстрілу нацистами єврейського населення міста Переяслава в 1941-43 рр. («Переяславський Бабин Яр»). Учасники зустрічі детально обговорили план будівельних робіт та впорядкування могили до відзначення 1110-ї річниці згадки в літописі про місто Переяслав.

На зустрічі були присутні заступник міського голови Валентина Губенко, керівник відділення  ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» Анелія Ковальська, голова Товариства єврейської культури Віктор Фальковський,  директор  ТОВ «Бетон  Центр» Ірина Гончаренко  з майстрами-будівельниками, генеральний директор центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів Раїса Голованова, представники  ЗМІ.        

Учасниками і партнерами Міжнародного проекту є Переяслав-Хмельницька міська рада, відділення  ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність», історична майстерня м. Мерзебург (керівник Петер Ветцель), Товариство єврейської культури,  ТОВ «Бетон  Центр».

Керівник ТОВ «Бетон  Центр» Ірина Гончаренко зазначила, що її організація робить свій благодійний внесок у реалізацію цього проекту: безкоштовно виділяє бетонну бруківку для впорядкування цього пам’ятного місця.

Керівник відділення  ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» Анелія Ковальська повідомила, що кошти на будівельні роботи по укладанню гранітної плитки та бордюри, виготовлення пам’ятної гранітної дошки виділяють німецькі  партнери. За кошти німецького скульптора Гунтера Демніга буде виготовлено і встановлено три «Камені спотикання» в пам’ять про знищених євреїв.

У впорядкуванні «Переяславського Бабиного Яру» візьмуть участь студенти та учні-волонтери, члени клубу «Пам’ять серця». До цієї благородної справи долучаються і депутати міської ради. Уже дав згоду працювати у цьому проекті депутат міської ради Владислав Юденко.

Додати коментар