Санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування, 16 січня 2019 року Урядом прийнято постанову „Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році”.

Зазначеною постановою передбачено вартість санаторно-курортного лікування у 2019 році:

    – для осіб, віднесених до категорії 1, – 7300 гривень;

    – для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 22 200 гривень;

    – для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка іх замінює, – 14 500 гривень.

Громадяни, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, які звернулися до управління соціального захисту населення із заявою про отримання путівки, забезпечуються санаторно-курортним лікуванням в порядку черговості  відповідно до виділених коштів.

На 2019 рік управлінню виділено кошти в сумі 912400 грн. для оздоровлення 123 громадян 1 категорії та 1 дитини з інвалідністю, що становить 60% від потреби. 

За громадянами, які не були забезпечені путівкою в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою в наступному році при умові поновлення медичної довідки 070/о протягом шести місяців з дня закінчення строку дії попередньої довідки.

Для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки за 2019 рік виділено 61308 грн. для 117 громадян, які подали заяви.

Для отримання санаторно-курортної путівки або компенсації в 2020 році потрібно до 15 жовтня 2019 року подати такі документи:

  • медичну довідку  форма 070/о;
  • копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);
  • копію паспорта.

По питанню санаторно-курортного лікування звертатися в управління соціального захисту населення за адресою вул. Шевченка, 20, кабінет №4 та за тел.: 5-53-63.

Тетяна Овсієнко, начальник відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення

Додати коментар