Колеги вшанували пам’ять Сергія Лазенка

Сьогодні співробітники ДСНС Переяславщини, хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки і могили, вшанували пам`ять свого земляка, колеги – командира  відділення СДПЧ м. Переяслава-Хмельницького Сергія Лазенка, який загинув захищаючи кордони нашої держави в зоні проведення АТО. Він був гідним працівником рятівної галузі і не менш гідно захищав на сході Вітчизну.

Сміливий і самовідданий Сергій Васильович відійшов у вічність, але пам’ять про нього залишиться назавжди у серцях рідних, рузів та колег. Адже він справжній герой, якому ми безмежно вдячні і яким пишається кожен рятівник України.

25 липня 2014 року прапорщик Лазенко загинув під час артилерійського обстрілу взводного опорного пункту в районі села Григорівка Амвросіївського району Донецької області.

30 липня 2014 року похований на Підварському кладовищі у місті Переяслав-Хмельницький Київської області.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (27.11.2014; посмертно).

21 серпня 2015 року в місті Переяслав-Хмельницький на території 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини (вулиця Сковороди, 70), де працював Сергій Лазенко, йому відкрито меморіальну дошку. 19 лютого 2016 року його ім’ям названо вулицю міста Переяслав-Хмельницький.

Додати коментар