В Україні визначилися з граничними тарифами на тепло і гарячу воду

Наприкінці червня Кабінет міністрів своєю постановою встановив граничні значення тарифів на опалення і постачання гарячої води для населення.
 
Постановою передбачено, що для жителів міст обласного значення та Києва тариф на постачання теплової енергії для будинків, обладнаних приладами обліку, повинен становити не більше 1400 грн за 1 Гкал (з ПДВ). Для будинків без лічильників тепла – 35,21 грн за 1 кв. м (з ПДВ). Тариф на постачання гарячої води при наявності працюючих полотенцесушителей – 83,66 грн / 1 куб. м, при відсутності полотенцесушителей – 75,74 грн / 1 куб. м (всі – з урахуванням ПДВ).
 
При цьому тарифи, що встановлюються місцевими компаніями-постачальниками, можуть бути нижче введених показників, але не можуть їх перевищувати. Якщо ж нинішні тарифи вище, місцевим адміністраціям та радам доручено вжити заходів для їх зниження до вказаних значень до 1 вересня.
 
В уряді аргументували своє рішення тим, що в країні спостерігається парадоксальна ситуація, коли ціна на газ для всіх регіонів однакова, а вартість тепла коливається в різних містах від 1300 грн до 2300 грн за 1 Гкал. За розрахунками урядовців, плата за послуги з опалення повинна зменшитися по всій країні в середньому на 14%, а в деяких областях – навіть більше ніж на 30%.

Додати коментар