Нагадуємо, що за невиконання Правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку передбачена адміністративна відповідальність

Досить часто ми можемо почути чи прочитати про проблеми із сміттям, які охопили наш край. Гори сміття ми бачимо всюди – на берегах річок, у лісах, придорожних смугах, просто на вулицях наших населених пунктів.

Про те, що проживання поряд із сміттям небезпечно для здоров’я людини, говорять вчені всього світу. На їх думку, загрозу несуть отрути і продукти розпаду відходів із смітників. В результаті гниття сміття, що залишилося в землі, утворюється небезпечний газ радон, який важко виявити, оскільки він не має кольору і запаху, але він є дуже загрозливим для життя людини. Найсерйознішою проблемою, яка може виникнути при розкладанні відходів, є забруднення ґрунтових вод, що може погіршити стан питної води. Незважаючи на це, жителі та відпочиваючі залишають все сміття на місці відпочинку. У піску після відпочинку на пляжі часто залишається багато битого скла та іншого травмонебезпечного сміття. 

Виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради закликає мешканців та гостей міста не смітити, адже жертвами можете стати ви самі та ваші діти.

Окрім того, звертаємо увагу, що за невиконання Правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 152 КУпАП. Згідно даної статті передбачено накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень, на посадових осіб від 850 до 1700 гривень.

Додати коментар