Не маєте лічильників води? Платіть за полив городів за встановленими нормами

Із початком весняно-літнього сезону споживання води приватним сектором значно зростає, адже власники присадибних ділянок використовують її для поливу городів, клумб, теплиць, проте відповідного збільшення фінансових надходжень за реалізовану воду наше підприємство не отримує. Це пов’язано із тим, що частина власників приватного сектору, яка не має лічильників, збільшуючи споживання води, сплачує не за фактичне її використання, а за встановленою нормою. Тому з настанням літніх польових робіт (з 15 травня по 30 серпня) абонентам приватного сектору, у яких відсутні лічильники води, КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ цьогоріч проводить нарахування плати за полив садів, присадибних ділянок, городів, теплиць тощо.

Нарахування плати відбувається згідно з п. 3.12 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства ЖКГ України від 27.06.2008 року №190, п. 21 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. №630, будівельними нормами та рішенням виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради від 24.06.2019 р. №259-12, яким були встановлені норми використання води на полив зелених насаджень, садів, городів, клумб у домогосподарствах, не обладнаних приладами обліку споживання води.

Нарахування здійснюється з розрахунку 3 літри води на квадратний метр на добу. Полив 2 соток присадибної ділянки коштує 99,27 грн на місяць (200 * 0,003 * 11,03 * 15) = 99,27 грн, де:

– 200 квадратних метрів – площа поливу;

– 0,003 – куб. м води на 1 кв. м (норма водокористування на полив присадибних ділянок);

– 15 – середня кількість поливних днів у місяці;

– 11,03 грн –  вартість 1 куб. м води з ПДВ для населення без лічильників.

У разі відсутності в архіві КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ технічного паспорту забудови абонента, нарахування здійснюється з розрахунку поливної площі в розмірі 2 сотки. Абонентам, не згодним з визначеною площею поливу, потрібно звернутись до КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ за адресою: м. Переяслав-Хмельницький, вул. Солонці, 1.

Забороняється встановлювати тимчасові водопровідні мережі (шланги) для поливання території домоволодінь, що є приватною власністю громадян, бо це призводить до нераціонального витрачання води і часто стає причиною відсутності її у сусідів. У разі виявлення порушень КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ нараховуватиме штрафні санкції за нераціональне використання питної води відповідно до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України у розмірі 10099,07 грн для шланга діаметром 15 мм за 1 місяць.

Адміністрація КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ

Додати коментар