Відбулася щотижнева апаратна нарада

08 липня в залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулася апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів міської ради та організацій і установ міста, яку провів міський голова Тарас Костін. Учасники наради обговорили актуальні питання життя міста, які стосувалися житлово-комунальної, культурної, соціальної сфери та економіки. Міський голова повідомив присутніх, що з 3 по 5 липня у нашому місті проходив ІІ Всеукраїнський форум музейників, на якому обговорювались актуальні питання розвитку музейної справи в нашій країні. У форумі взяли участь близько 120 музейників, науковців, освітян, мистецтвознавців,  представників органів державної влади. На урочистому відкритті заходу, яке відбулося в актовому залі Переяслав-Хмельницького державного університету імені Григорія Сковороди присутніх привітав проректор університету з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Валерій Троценко, заступник міського голови Валентина Губенко, заступник директора Центру пам’яткознавства, доктор технічних наук, професор Леонід Гріффен.

04 липня в Україні відзначали День Національної поліції України. Міський голова привітав працівників поліції із цим святом, та нагородив подяками міської ради кращих правоохоронців. 07 липня відзначався День Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

06 липня на березі річки Трубіж в місті Переяславі-Хмельницькому відбулося традиційне фольклорно-етнографічне свято Івана Купала. 
На свято прийшло чимало переяславців різного віку. Купальське дійство було насичене обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами, а театралізовані конкурси, забавки та розіграші не залишили нікого осторонь. Захід організував та провів відділ культури і туризму міської ради спільно з творчим колективом Народного центру культури «Зустріч». Міський голова відмітив високий рівень підготовки та проведення заходу, та подякував усім, хто долучився до його проведення.

Керівники відділів і управлінь прозвітували про проведену роботу за тиждень та озвучили плани на майбутнє.

Міський голова зобов’язав керівників структурних підрозділів ради та установ  активно долучитися до опитування щодо розробки Стратегії розвитку міста.

Цей рік у нашому місті проголошено роком спорту. Проводиться багато спортивних змагань, зокрема, всеукраїнського та міжнародного рівня. Запроваджуються нові види спорту: великий теніс та драганбот,- заплив на великих байдарках.

На базі міськрайонного центру зайнятості найближчим часом заплановано створити центр допомоги розвитку підприємництва. У центрі будуть проводитися вебінари та семінари для підприємців, та буде надаватися практична допомога початківцям для запровадження власної справи.

Заступник міського голови Валентина Губенко повідомила присутніх про те, що на оздоровлення до санаторію «Маяк» відбуває перша група дітей міста. Фінансування проводиться і з місцевого бюджету. 09 липня об 11.00 в залі засідань міської ради відбудеться засідання експертної ради з присвоєння жителям міста звання «Почесний громадянин міста». На розгляд членів ради в цьому році подано 6 кандидатур від громадських організацій та установ міста.

По закінченні апаратної наради перший заступник міського голови Олександр Слюсар провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар