Платники податків області збільшили відрахування до бюджету на 25%

За перше півріччя платники податків Київської області перерахували до зведеного бюджету України 13,5 млрд.грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Він підкреслив, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах надходження збільшилися на 25%, що у грошовому еквіваленті складає 2,7 млрд. грн.

Зокрема, до державного бюджету за січень-червень 2019 року зібрано 6,6 мільярда гривень, що на 26% або 1,4 млрд. грн. більше, аніж було сплачено минулоріч.

Як зазначає Кавилін, більшу частку у надходженнях до держказни займає податок на додану вартість зі сплаченою сумою у 3,1 млрд. грн. Ця сума на третину або 704 мільйона гривень перевищує минулорічний показник. Голова податкової служби Київщини стверджує, що збільшення надходжень ПДВ пояснюється значним зменшенням тіньового сектору економіки на території області. Кавилін також зазначив, що на позитивну динаміку вплинув практично 100-відсотковий перехід на надання податківцям звітності в електронному вигляді, що забезпечує прозорість і рівні умови для ведення бізнесу на Київщині. Додатково на 20% або на 239 млн. грн. зросли внески до бюджету з боку представників малого і середнього бізнесу регіону. Сума від сплати податку на прибуток склала 1,4 мільярди гривень.

Кавилін водночас повідомив, що за першу половину року платники податків Київської області направили до державного бюджету півтора мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 24% або 294 млн. грн. більше за показник відповідного періоду 2018 року.

Також за звітні півроку зросли надходження від сплати військового збору – вони склали 426,5 млн. грн., що на 21% або 75 мільйонів гривень перевищує суму, сплачену платниками податків Київщини минулоріч. Нагадаємо, кошти від сплати військового збору направляються на підтримку Збройних Сил України.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар