Переплив Дніпро за 1 годину 51 хвилину

Протягом червня у Переяславі відбулося два масштабних спортивних заходи «Слов’янська хвиля-2019» і «Дніпро ревучий». Брав участь у них і міський голова Тарас Костін, не лише як співорганізатор, а й як спортсмен.

Міжнародні змагання з тріатлону «Слов’янська хвиля-2019» проходять на території Переяслава вже 13-ий раз поспіль. Міський голова Тарас Костін бере участь у них вже вдруге. Цьогоріч він подолав дистанцію вплав 1 кілометр 900 метрів за 51 хвилину 3 секунди.

Загалом у змаганнях взяло участь 135 спортсменів з різних куточків України, був, навіть, представник з Італії. Змагання передбачали заплив на 1,9 км, їзда велосипедом – 90 км і біг 21,1 км.

Наприкінці червня, вже традиційно, в урочищі Козинські горби відбулася спортивно-культурологічна акція «Дніпро Ревучий». Це не лише подія, в рамках якої перепливають найбільшу річку України, але й цілий комплекс культурно-просвітницьких заходів.

Зокрема, цьогоріч засновники й організатори спортивного заходу познайомили усіх із нововведенням – це заплив на марафонську дистанцію в 10 км.

І вже, традиційно підтримує ініціативу організаторів і мер Переяслава Тарас Костін, не лише організаційно, як очільник громади, а й власним прикладом показує важливість таких спортивних заходів,  беручи в них участь особисто. Цього року міський голова переплив Дніпро – 3 кілометри 700 метрів за 1 годину 51 хвилину.

Усього ж у запливі на 3.7 км взяло участь 16 чоловік  (старт від Зарубиної гори). Кращий результат, у цій дистанції, як і минулого року, показав киянин Андрій Васильєв – 1 год. 08 хв.

У марафонському запливі на 10 км взяло участь 5 плавців з Кременчуга, Києва, Переяслава-Хмельницького та села Лецьки (Переяслав-Хмельницького району). Кращий результат показав тренер із плавання, організатор спортивних заходів та запливів Сергій Кірчик з Кременчука, 10-ти кілометрову дистанцію він спромігся пропливти за 3 год. 33 хв. 

Додати коментар