Звернення міського самоврядування до Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні співвітчизники!
У цей день ми вшановуємо пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму, пам’ять тих, хто був знищений каральною системою, став в’язнем ГУЛАГу, був позбавлений рідної домівки та висланий на чужину.
Сталінський режим вбивав «ворогів народу», якими ставали не шпигуни чи диверсанти, а селяни, робітники, вчителі, священики та вчені – за ними був лише один «гріх» – вони любили Україну.
Сьогодні ж нас хвилює сплеск нових політичних репресій на окупованих територіях, і в Росії, де громадян України позбавляють волі з політичних мотивів, піддають жорстоким переслідуванням за неіснуючі злочини. 
Наша держава за підтримки міжнародної спільноти робить все для того, щоб звільнити бранців Кремля та захистити права людей на окупованих територіях. Зараз в міжнародному суді ООН триває процес над Росією, який дасть належну оцінку її діям, вчиненим щодо України  та її громадян.
Україна неодмінно стане заможною і квітучою країною, запорукою чому, як демонструє європейська практика, є дотримання прав і свобод людини в усіх сферах суспільного життя. 
Досягти цього – наш громадянський обов’язок в ім’я тих, хто віддав за ці ідеали власне життя.
Слава Україні!
Вічна пам’ять загиблим героям! Свободу бранцям Кремля!

Переяслав-Хмельницька міська рада,
виконавчий комітет
Міський голова Тарас Костін  

Додати коментар