Продовжується співпраця Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та бюро правової допомоги

25 червня в Переяслав-Хмельницькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання «круглого столу» з питань проведення Всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство».

Кампанія є ініціативою уряду, і спрямована на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними, адже їх обов’язок дбати про дитину та забезпечувати її всебічний розвиток. На ці та інші питання відповів головний спеціаліст відділу «Переяслав-Хмельницького бюро правової допомоги» Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексій Кучеренко. Отож, присутнім роз’яснено порядок отримання податкової знижки на навчання дитини, розмір та порядок отримання допомоги батькам, які доглядають за важкохворою дитиною, про права дитини на аліменти, а також нові правила виїзду дитини за кордон.

Також під час заходу було обговорено значимість системи безоплатної правової допомоги, розширення доступу населення до її отримання та можливість реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу за місцем проживання. Зазначено, що право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, що перебувають під юрисдикцією України, а на безоплатну вторинну правову допомогу ‒ найбільш вразливі категорії громадян, у тому числі ВПО, діти та жертви домашнього насильства.  

У роботі «круглого столу» також взяли участь директор
 Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ Людмила Борисюк та фахівці із соціальної роботи Владислава Рашева та Майя Погребна.

 На завершення в МЦСССДМ були залишені інформаційні матеріали на відповідну правову тематику для подальшого розповсюдження серед клієнтів та відвідувачів установи.

 

Інформація Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ

Додати коментар