Жива музика і безкоштовні атракціони: стартував новий сезон проекту «Штат Левада»

“Поспішай творити добро!”

15 червня за організації благодійного фонду «Перемога» відбулося свято для дітей мікрорайону Спаська Левада, найчисельнішого за кількістю мешканців у Переяславі-Хмельницькому. Гуляння влаштували на стадіоні школи №7. Акцію відвідали більше сотні дітей і дорослих.

– Минулого літа ми запустили проект «Штат Левада», щоб розважити дітей на канікулах, відволікти від гаджетів і дати можливість сім’ям відпочити разом. Бо якраз сімейні розваги – це одні з найяскравіших спогадів дитинства, – зазначив голова благодійного фонду «Перемога» Микола Kучеренко (43 роки). – Почули купу позитивних відгуків. Та й самі волонтери отримали задоволення, бо радість дітей – це найбільша нагорода за добрі справи. Цього літа плануємо провести кілька дитячих акцій. Будемо анонсувати їх на сторінці «Штат Левада» в Інстаграмі.

Водний пістолет — розвага для наймолодших

Як тільки зазвучала музика, дітвора розбрелася стадіоном, випробовуючи різноманітні атракціони.

У програмі були ігри «Angry Birds», «Рибалка», «Кенгуру», «Дженга», батут, настільні футбол і хокей, водні пістолети, вуличний дартс, мініфутбол за типом настільного, стрибки через скакалку. Добряче повеселилися дітлахи в командних перегонах на велетенських лижах. І все це безкоштовно!

Охочих поміщали у велетенську бульку

Та, мабуть, найбільшим сюрпризом для учасників свята стали мильні бульки. Запустити одночасно сотню бульбашок, що може бути веселіше? А ще малечу поміщали всередину велетенського мильного пузиря. Від охочих не було відбою. До забави долучалися навіть дорослі.

Студентка педуніверситету Наталія Сотник (20 років), родом із Волині, заглянула на свято зі своїми подругами Каріною і Сніжаною.

Перегони на лижах

– Сьогодні вихідний, і ми просто гуляли містом. Побачили, що тут багато людей, і зайшли. Спробували запускати мильні бульбашки. Я ніколи раніше такого не робила. Це просто бомба! У мене стільки емоцій! Ніби повернулася в дитинство, – поділилася враженнями Наталія.

Найспритніші учасники ігор отримували кольорові резинки, які в кінці свята обмінювали на цукерки, чашки й магніти. Без призів не залишилася жодна дитина.

Жителі Спаської Левади не шкодували гарних слів для організаторів. Андрій і Юлія Слободенюки прийшли на свято з дітьми: 7-річною Сашею і 9-річним Ванею.

    Гра “Angry Birds”

– Минулого року ми з дітьми двічі були на таких акціях. Враження — найкращі. Тут стільки розваг, та ще й безкоштовних! – зазначила Юлія Слободенюк. – Нашим дітям на природі дуже подобається. Вони вже побували на багатьох атракціонах. Саша має три резиночки, а Ваня – шість. Сину найбільше подобається кидати дротики. Я б сказала, що це свято не альтернатива, а ліки від планшетів. Дуже дякуємо організаторам.

Мешканці мікрорайону Сергій Рудницький і Віктор Зубер спостерігають, як їхні донечки Настя і Поліна стрибають на батуті.

– Ми й минулого року були. Цього разу більше атракціонів. Дуже приємно, що такі свята влаштовують для наших діток. Дякую людям, які зробили все на найвищому рівні. Хочеться, щоб у місті було побільше заходів для дітей, – зазначили чоловіки.

Виступає гурт «dirAction»

Пенсіонерка Тетяна Кублій привела на свято  правнуків – 5-річного Сашу і 9-річного Богдана.
 Богдан бігає скрізь, щоб виграти призи. А Саша просто бігає, – сміється жінка. – Діти питають у мене, що це за свято? Кажу: «Зелена неділя». А вони: «Це найкраще свято в році». Дуже задоволені!

Люба Железняк виконала пісню про тата

Після розваг почалася концертна програма. Спочатку волонтери залучили дітвору до танцювального флешмобу. А потім виступив молодіжний християнський гурт «dirAction». Глядачі аплодували, підтанцьовували і старанно знімали виступ колективу на мобільні телефони.

Завершила концерт юна співачка Люба Железняк, виконавши пісню «Мій тато – хороший». Цього дня в Україні якраз відзначали День батька.

У кінці заходу пастор церкви «Перемога» Ігор Устименко помолився за дітей і благословив їх на хороший літній відпочинок.

Юлія Строчинська (“Вісник Переяславщини”)

Додати коментар