Кубок університету з Брейн-Рингу: довгоочікуване повернення улюбленого шоу, якому судилося стати найдрайвовішим завершенням навчального року

Безсумнівно, студенти та викладачі нашого університету з нетерпінням очікували на цей спекотно-погожий літній вечір, 13 червня 2019 року, коли у Розважальному комплексі «Адреналін» стартувало довгоочікуване змагання за Кубок університету з «Брейн-Ринг». Відомо, що востаннє Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету визначало найкращих інтелектуалів університету ще восени 2017 року, а відтак, більшість, із бувалих завсідників, встигла по справжньому скучити за цим форматом. Більше того – в університеті навіть підросло ціле покоління, яке не знало що це таке, й відвідало і взяло участь у найкрутішому інтелектуально-розважальному шоу університету вперше. І от – день та час настав, знову подарувавши сковородинівцям гарний настрій та найнеймовірніші враження та емоції!

Хоч охочі взяти участь чи підтримати своїх друзів та рідні факультети почали збиратися до локації проведення ще за добру годину-півтори до початку, та організатори подбали про те, аби публіка не сумувала в очікуванні – при вході на глядачів очікувала спеціальна тематична фотозона від мисткині Тетяни Рибченко, біля якої протягом цього вечора не зробив світлини хіба лінивий, тим більше що найкращі моменти на найяскравіших учасників дійства ловив у свій об’єктив один з кращих фотографів нашого міста, фахівець відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності університету Сергій Коваленко.

Коли все було готове до старту, під звуки традиційного гімну «Брейн-Рингу» та запальні мотиви золотого хіта Томі Джонса «Sex Bomb», підтриманий лавиною гучних оплесків та схвальних вигуків на майданчик вийшов незмінний та неперевершено-легендарний ведучий шоу, провідний фахівець соціально-гуманітарного відділу університету Олександр Молоткін, який з першої ж секунди зарядив публіку на потрібний святково-інтелектуальний лад. Після короткого вітального слова ведучий запросив на сцену спеціальних гостей свята – танцювальний колектив «NewFace» з неймовірним хореографічним прочитанням популярної нині пісні «Dont know what to do». Своїми хореографічними талантами гостей дивували: студентка І курсу Марина Томащук (соціоісторичний факультет), Тетяна Гатко (фінансово-гуманітарний факультет), Катерина Харченко та Анастасія Тітарук (обидві філологічний факультет).

Коли танцівниць було винагороджено щедрою порцією вдячних аплодисментів, Олександр Юрійович познайомив присутніх із факультетськими командами та їх зірковими викладачами-наставниками – саме цим людям цього вечора випала неабияка честь відстояти інтелектуальну міць рідних структурних підрозділів та розподілити місця на п’ядесталі переможців «Брейн-Рингу 2019». Відтак, до команди природничо-технологічного факультету («Лідери») увійшли кандидат історичних наук, старший викладач кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології Юрій Козубенко (який, до слова, грає у Брейн Ринг ще зі студентських років – цього вечора він зіграв вже вдесяте – прим.авт.)Володимир Сонько (капітан), Руслан ХакалоМаша СупруноваБогдана ЧернихВіка Павленкопедагогічного факультету («Інтелект») – старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Роман МотузокКатерина Кулікова(капітан), Анна КравченкоЛілія ФейдакТетяна ДемиденкоТетяна Хомичісторичного відділення соціоісторичного факультету («Головоломка») – кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії та культури України Леся КоцурВлад Коваленко (капітан), Олексій ОстапчукАрсен КалікаВладислав КвашукАнна ПластунКатя Левченко (запасна); відділення педагогіки та психології соціоісторичного факультету («Сіра речовина») – кандидат психологічих наук, доцент, заступник завідувача кафедри  психології з наукової роботи Світлана ГерасінаЮлія Яковченко (капітан), Юлія КрутякЯна ПровороваЄлизавета ХандошкоОлеся Бессальновафакультету фізичного виховання («SportsGangsters») – кандидат історичних наук, старший викладач заступник завідувача кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології з наукової роботи Катерина ВариводаРоман Білоусов (капітан), Віталій ШевченкоВадим БовшикОля БілокурАня Дейнекафілологічного факультету («Feel Logic») – кандидат педагогічних наук, викладач кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Ірина ХрінПоліна Борисова (капітан), Дар’я ПеченюкЮлія КравченкоКаріна ПалатнаТетяна Ющенкофінансово-гуманітарного факультету («Мисливці за вдачею») – старший викладач кафедри економіки Анатолій ОвсієнкоГалина Лаврега (капітан), Дарія ВесельськаВолодимир ГриневичКатерина АврамичАртем Усенко. Слід зазначити, що соціоісторичний факультет навмисне було розділено на дві команди, адже ця гра не розрахована на шість команд, а також для того, аби виокремити інтелектуальний потенціал студентів кожного з відділень цього факультету.

Не забарився ведучий і з оголошенням членів високоповажного журі, яким цього вечора випала особливо хвилююча та відповідальна місія вершителів доль команд. У 2019 році склад членів журі зазнав деяких змін, але не обійшлося й без тих, кого глядачі давно звикли бачити у його складі. Мова йде про декана факультету фізичного виховання університету, професора, незмінного члена журі, жарти та запитання якого на довго залишаються в пам’яті учасників та гостей свята Віктора Куйбіду (традиційно, кожне третє питання у грі було його авторства – прим.авт); заступника декана природничо-технологічного факультету з навчальної роботи, наймудрішу перлина журівської колегії Катерину Ковальську; викладача кафедри політології, голову Громадської ради міста Переяслава-Хмельницького, екс-голову Ради молодих учених університету, науковця за покликанням та станом душі Віталія Коцура; заступника голови профспілкового комітету університету, другого голову Наукового товариства університету, справжнього та незрадливого друга Товариства Михайла Бойка, а також чи не наймультиінструментальнішу людину нашого університету, яка успішно поєднує посади голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету, керівниці Відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності університету та, віднедавна, помічника ректора на громадських засадах, а в цей день ще й голови журі ОксануЛуцик. Контроль за дотримання правил гри, а також вибором кращих серед кращих  їм допомагала вести лічильна комісія у складі випускника університету, екс-заступника голови Наукового товариства університету Петра Шихова та студентки філологічного факультету, заступника голови Наукового товариства університету з інформаційного забезпечення Аліни Нестерук. У свою чергу, протягом всього вечора за строгим дотриманням часу на відповідь пильнував незамінний секундант «Brain Ring» – випускник університету, почесний член Наукового товариства університету Максим Левченко.

Перед початком ігрової частини представник лічильної комісії Петро Шихов «на березі» ознайомив усіх із правилами гри, після чого журівська колегія провела між учасниками жеребкування за результатами якого під номером № 1 надалі команда факультету фізичного виховання «Sport Gangsters» зіграла з командою відділення педагогіки та психології соціоісторичного факультету «Сіра речовина», яка витягла жереб із № 2. У свою чергу, команда філологічного факультету «Feel Logic» (№ 3) зійшлася у інтелектуальному двобої із природничо-технологічним факультетом «Лідери» (№4). Таким же чином доля звела й команди фінансово-гуманітарного «Мисливці за вдачею» (№ 5) та відділення історії соціоісторичного факультету «Головоломка» (№ 6). Витягнувши із мішка № 7 команда педагогічного факультету «Інтелект» стала «джокером» та розпочала боротьбу дещо пізніше, вже на етапі півфіналу.

Окрім, традиційно-нетипових й, як завжди, дотепних питань від Віктора Віталійовича,  присутні дізналися про секрети кількох світових рекордів, цікаві історичні факти, світові особливості у різних царинах наук – усіх тем та питань які прозвучали цього вечора й не злічити.

Отож, у ході запеклих та напружених ігор, до півфіналу пройшли відділення педагогіки та психології соціоісторичного факультету («Сіра речовина»), природничо-технологічний факультет(«Лідери»), фінансово-гуманітарний факультет («Мисливці за вдачею») та педагогічний факультет («Інтелект»). У перерві між іграми чарівного настрою грі своїм неймовірно красивим вокалом задала студентка І курсу природничо-технологічного факультету Ірина Марущак з піснею «Apart», а несподіваного перцю перед довгоочікуваним фіналом додав  несподіваний експериментальний гумористичний дует почесних членів Наукового товариства університету Максима Левченка та Петра Шихова, який здивував публіку своєю неординарною харизмою та несподіваним підходом до свого виступу, у гостро-жартівливій формі посягнувши на «саме святе» – свою керівницю Оксану Олександрівну Луцик (нагадаємо, хлопці працюють у Відділі який очолює Оксана – прим.авт.).

Вже у самому фіналі за право бути переможцями гри «Brain ring» змагались команди природничо-технологічного та педагогічного факультетів. Та перед церемонією нагородження Наукове товариство університету, у притаманних йому традиціях, не змогло не здивувати присутніх спеціально запрошеним зірковим гостем – ним виявився співак, фронтмен відомого молодого українського гурту «Х-Rays» із нашого міста Олександр Максименко, наживо презентувававши публіці одну із найновіших пісень свого колективу «Знак», яка нині знаходиться у гарячій ротації на кількох найпопулярніших українських радіостанціях та користується не аби якою популярністю у мережі.

Відтак, пройдемось по результатах усіх команд: І місце виборола команда «Лідери» природничо-технологічного факультету (номінація «Знавці душі природи»); ІІ місце посіла команда «Інтелект» педагогічного факультету (номінація «Творці прекрасного»); ІІІ місце здобула команда «Мисливці за вдачею» фінансово-гуманітарного факультету (номінація «Світочі економічного прогресу»); IV місце – команда «Сіра речовина» відділення педагогіки та психології соціоісторичного факультету (номінація «Знавці людських душ»); V місце – команда «Головоломка» відділення історії соціоісторичного факультету (номінація «Оракули минулого»); VI місце – команда «Sports Gangsters» факультету фізичного виховання (номінація «Олімпійська слава»); VII місце – команда «Feel Logic» філологічного факультету (номінація «Володарі і слова, і пера»). Трійка переможців отримала перехідні Кубки, які віднині протягом цілого року милуватимуть око всіх, хто заходитиме до деканатів команд-переможниць.

Крім дипломів та кубків, усі команди отримали в подарунок смачні тортики та солодкі напої від торгового центру «Підсінний» в особі вічного студента, власника Андрія Косьмини; команда, яка зайняла VII місце одержала сертифікати на ароматну каву від кав’ярні «JustCoffee»VI місце – сертифікат на густий та смачний кальян він кальянної «LsHookahBar» в особі Богдана КарпенкаV місце – сертифікати на безкоштовний вхід у будь-яку найближчу суботу від розважального комплексу «Адреналін» в особі керівника Світлани Білокур та адміністратора Марії ОвсяникIV місце – сертифікати на верхову їзду від туристично-розважального комплексу «Три коня» в особі власника, депутата Переяслав-Хмельницької міської ради Миколи Гури; а також призовий фонд від ректора університету академіка Віктора Коцура (ІІІ місце – 500 грн., ІІ місце – 1000 грн., І місце – 1500 грн.). Висловлюємо щиру вдячність спонсорам за такі неймовірні призи, а також профспілковому студентському комітету університету на чолі з Михайлом Бойком, виробничо-комерційній фірмі «Укрпромпостач-95» ЛГД у особі подружжя Сергія та Ірини Доброскоків, депутату Переяслав-Хмельницької районної ради Василю Григоренку, магазину «Студент» в особі власника Андрія Колесника, гостинному дому «Покровський» в особі власниці Вікторії Тімірханової, НЦК «Зустріч» в особі директора Тараса Близнюка за надання технічної підтримки, помічнику ректора Денису Мірошніченку, подружжю Юрію та Катерині Ходаківським, ФОП Наталії Тихій, ФОП Миколі ШвиденкуВіталію Коцуру, ФОП Яні Домбровській та надійному помічнику студентства «Калина Print» за поліграфічні послуги. Відмітимо, що гарний подарунок вже наступного дня зробив переможцям й Відділ освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності університету, розмістивши на слайдері головної сторінки сайту університету світлини переможців, а слайдери факультетських сайтів прикрасили світлини команд-учасниць із цих структурних підрозділів.

Кожен із викладачів-наставників команд, а також члени журі, у свою чергу, також отримали неочікувані й досить індивідуальні дипломи у номінаціях: Юрій Козубенко – «Вогонь пізнання»Роман Мотузок – «Творець прекрасного»Анатолій Овсієнко – «Генератор найоригінальніших історій та ідей»Світлана Герасіна – «Безмежний простір душі»Катерина Варивода – «Вікіпедія. Всезнаюча та безмежно цікава»Ірина Хрін – «Прорив року»Леся Коцур – «Людина майбутнього»Віталій Коцур – «Популяризатор ідей та задумів»Катерина Ковальська – «Розум, гідність, совість»Віктор Куйбіда – «Селекціонер майбутніх поколінь»Михайло Бойко – «Повний кавалер ордену «Я вийду на 15 хвилин», а голова журі Оксана Луцик була удостоєна відзнаки у номінації «Вічний двигун, фахівець широкого профілю, фантастичний організатор». Наостанок, свою відзнаку отримав і незмінний ведучий інтелектуально-розважального шоу Олександр Молоткін, якого було винагороджено у номінації «Легендарний ведучий ХХ-ХХІ століть». Як зазначив Олександр Юрійович «Боже, невже я такий старий. Але це того варто. Певно, саме на цю нагороду я чекав протягом всього свого творчого життя конферансє».

Як на мене, інтелектуально-розважальне шоу «Brain-Ring» від Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» однозначно на довго запам’ятається усім, хто брав у ньому участь чи був присутнім у якості глядача. Певно, драйвовішого завершення навчального року не варто й шукати. Отже, всім гарного літа та до зустрічі у новому семестрі, у новому сезоні гри, який, переконані, стартує навесні 2020 року!

Аліна Нестерук

Додати коментар