Збірна України U-20 вперше в історії стала чемпіоном світу. Три студенти факультету фізичного виховання місцевого вишу – Чемпіони світу з футболу!

Збірна України здобула перемогу над національною командою Південної Кореї в фінальному матчі молодіжного чемпіонату світу (U-20), який проходить в Польщі. Поєдинок на міському стадіоні в Лодзі завершився з рахунком 3:1.

Перший тайм завершився внічию – 1:1. Збірна України пропустила гол з пенальті на самому початку матчу. Головний арбітр Ісмаїл Ельфатх після перегляду відеоповтору призначив 11-метровий, який на 5 хвилині реалізував Лі Кан Ін. Однак форвард київського “Динамо” Владислав Супряга на 34 хвилині зрівняв рахунок. Потім він оформив дубль. На 89 хвилині ще один гравець “біло-синіх” Цітаішвілі встановив остаточний рахунок.

У складі збірної України U-20 з футболу чемпіонами світу стали три студенти факультету фізичного виховання місцевого педагогічного університету. Вагомий внесок у перемогу зробили Валерій Бондар №2, Юхим Конопля №17, Олексій Кащук №21. Фахівці, світова та вітчизняна преса дали високу оцінку діям студентам-гравцям університету. 

У Топ-10 футболістів збірної України на ЧС U-20 потрапили капітан команди Валерій Бондар – 1 місце (261 бал) та Юхим Конопля – 3 (259).

Шлях до чемпіонства українці розпочали в 2018 р. коли у складі U-19 коли потрапили до четвірки Чемпіонату Європи і здобули право виступу на чемпіонаті світу.

Ця перемога стала найбільшим досягненням на рівні збірних команд в історії українського футболу тому, що до цього наша дружина закінчувала виступи вже на 1/8 фіналу.

Додати коментар