Комісія по заборгованості та засідання робочої групи з питань легалізації  виплати заробітної плати

29.05. 2019 року  в залі засідань  Переяслав-Хмельницької міської ради відбулося  засідання комісії  з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій та засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті Переяславі – Хмельницькому.

Проводила   засідання   заступник   міського   голови   Наталія  Устич.     

На комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій розглядалось питання про вжиті заходи щодо погашення заборгованості по різних податках  та стан погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску до пенсійного фонду.

На засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті Переяславі – Хмельницькому запрошено та заслухано 5 суб’єктів  господарювання, які, за даними Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області у лютому   2019 року  нараховували заробітну плату працівникам нижче законодавчо встановленого  розміру мінімальної заробітної плати. Усі роботодавці пояснили причини  нарахування. Ті суб’єкти господарювання, хто не правильно нарахував податок на ЄСВ, пообіцяли виправити ситуацію у відповідності до чинного законодавства  України   у встановлені терміни.         

По питанню  офіційного  працевлаштування   працівників  робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення  міста разом із головним спеціалістом-інспектором праці відділу з питань охорони праці УСЗН  13.05 та 14.05. 2019 року було  проведено відвідування суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на території міста.  За результатами  відвідування складено 58 актів опитування. 55 суб’єктів    господарювання     дотримуються   чинного законодавства  України  з  питань  праці, бо  з  працівниками, які на той час були на робочих місцях, укладені трудові договори  і  сплачуються  податки.

 Три  суб’єкти  господарювання  не  уклали вчасно  трудові   угоди   із  працівниками, їм надано термін щодо укладення трудових  угод у відповідності  до  чинного  законодавсива  України.

             

                                                     Ольга Мусієнко, секретар комісії,

                                                     начальник відділу з питань охорони праці УСЗН

Додати коментар