Поки готуємося до фестивалю, квартирники «відпочинуть»

29 квітня в місті Переяславі-Хмельницькому пройшов черговий квартирник – вечір бардівської музики. Як і завше, – в кафе клубу «Міленіум». На цей раз нас порадував своєю творчістю Доктор Дядя Вова – Володимир Кримець (с. Циблі). Його виступ став чудовим подарунком для переяславчан, які на славу попрацювали в день всеукраїнського суботника.

На кожному квартирнику після основної програми Володимир знайомив нас зі своєю творчістю, і ось ми дочекалися його власного концерту. Живий звук лунав настільки чітко і голосно, що мікрофони були не потрібні, здавалося, що приміщення «Міленіуму» замало для такої сили голосу.

Музика з Володимиром йде по життю, як вірна подруга. З 1968 року (закінчення школи) – гра в різних колективах (бас-гітара, ритм-гітара) як аматорських, так і професійних (ресторани, танці, агітбригади, гастролі на комсомольських будівництвах і т.п.).

У Томську і Ленінську-Кузнецьку (Кемеровська область), продовжуючи працювати лікарем, писав вірші, спочатку гумористичні, потім на замовлення. Вірші для пісень почав писати з кінця 1990-х, спочатку для корпоративів і друзів, а потім і на замовлення (для шкіл чи приватних осіб).

Виступати з концертами почав з 2012 року. Написав дві збірки віршів. З 2016 р. публікується в музично-поетичному порталі «Хата читальня» в youtube (на сьогодні – 119 творів).

На жаль, музичні квартирники «йдуть» в літню відпустку до вересня.

На радість, ми починаємо готуватися до ІІ Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Славен Град», який пройде в Переяславі 6-9 липня ц.р. і на якому ви зможете ще раз послухати вподобаних бардів. Якщо у вас є бажання допомогти в організації або стати учасником, пишіть нам або телефонуйте 063-754-19-58.

Також сподіваємось, що на День вуличної музики 21 травня в Переяславі наші барди теж покажуть клас.

Не можу не висловити безмежну вдячність за допомогу в проведенні музичних квартирників дирекції клубу «Міленіум», колективу газети «Вісник Переяславщини», волонтерам Марії Скорик, Олені Шкребтієнко, Ігорю Янчуку.

Світлана Яценко, голова ВГО «Духовні скарби України»

Додати коментар