В Переяславі-Хмельницькому вишиванку подарували разом зі свідоцтвом про народження

Ми вже писали про те, що працівники Переяслав-Хмельницького відділу ДРАЦС видають свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку. 18 травня, на свято вишиванки, вони вирішили зробити це по-особливому.

Цього дня з пологового відділення виписували 17-річну Надію Ярмоленко з донечкою Полінкою, яка народилася 15 травня. Забрати дружину з немовлям прийшов чоловік Сергій (28 років). Родина проживає в місті.

Вишиванка для Полінки

Вишиванка для Полінки

Працівники РАЦСу на чолі з начальником Вікторією Литовченко привітали подружжя, вручили свідоцтво про народження та подарували вишитий костюмчик для Полінки. До привітань приєднався очільник виконавчої служби Григорій Соколов і підніс молодій мамі букет квітів.

– Українці одягають вишиванки на знак єднання і поваги до своєї країни. А вишиванки з самого народження привчають малюків до рідного, українського, – розповіла Вікторія Литовченко. – Сьогодні з пологового виписували одну маму з немовлям. Якби їх було більше, ми б привітали всіх. Думаємо, що такі подарунки від РАЦСу стануть традиційними.

Вікторія Литовченко зазначила, що цього року вперше на День вишиванки всі працівники РАЦСу та виконавчої служби прийшли на роботу в українському вбранні.  Вони й надалі будуть підтримувати традицію.

Також вона розповіла, що цього дня подали заяву на шлюб Сергій Сясько з Гайшина  і Вікторія Юзепчук з Мазінок. Дівчина вдягла на цю подію вишиванку й віночок.

Юлія Строчинська (Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”)

Додати коментар