Переяславці беруть участь у ІІІ Міжнародному форумі молодіжних центрів “Від ініціативи – до дії”

На Київщині триває другий день ІІІ Міжнародного форуму молодіжних центрів “Від ініціативи – до дії”. 
На відкритті заходу з вітальними словами до молоді звернулися заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, перший заступник голови Київської ОДА Світлана Свищева, заступник голови міста Буча Сергій Шепетько, консультант із залучення молоді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Річард Герц, Голова Асоціації молодіжних центрів України Олег Слабоспицький. Головний меседж спікерів – зосередження уваги на важливості проведення молодіжних заходів, що спрямовані на розвиток молодіжної інфраструктури, підтримку молодіжних ініціатив.

Важливою подією стало підписання Міністерством молоді та спорту України, Асоціацією молодіжних центрів України Європейської молодіжної інформаційної хартії. Презентувала хартію проектний менеджер Eryica – European Youth Information and Counselling Agency.

Про досвід розвитку молодіжної інфраструктури, забезпечення життєздатності та сталості роботи молодіжних центрів учасникам розповіли іноземні експерти з Люксембургу, Ірландії, Естонії та Словенії:
Джессіка Волкер, проектний менеджер Європейської агенції з питань інформування та консультування молоді ERYICA;
Роберт Несіркі, Віце-президент Європейської конфедерації молодіжних клубів ECYC;
Івіка Услов, Виконавчий директор Асоціації естонських відкритих молодіжних центрів;
Митя Зайц, координатор молодіжних програм Молодіжного центру м. Брежице.

Також, під час заходу учасники обговорили теми щодо адвокації роботи молодіжних центрів та їх взаємодії з органами влади та соціального замовлення в молодіжній політиці.

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України в партнерстві з Київською обласною держадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

У форумі взяла участь делегація від нашого міста у складі: головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту виконкому Альона Свириденко, депутат міської ради Жанна Федорук ,голова громадської організації “Джем Толока” Ігор Янчук, активістка, представник ГО “Джем Толока” Марія Барабаш.

 

Додати коментар