Випускники 4 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №3 приєдналися до екологічного флешмобу

23 травня  випускники 4Б класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ  №3 приєдналися до екологічного флешмобу, який запустили школярі з Вінниці та створили соціальний відеоролик із закликом відмовитися від традиції — запускати в небо повітряні кулі в день останнього дзвоника і випускних свят.
Повітряні кулі рано чи пізно осідають на землі або воді і шкодять тваринам та птахам. Від сьогодні у школі ми також започатковуємо нову традицію: на випускні свята і свято останнього дзвоника ми будемо висаджувати квіти , дерева та кущі.
В часи, коли про природу дбають менше, ніж про захопливі видовища, четвертокласники разом з батьками вирішили спробувати відновити баланс і запропонувати замість продукування «гарного сміття» посадити квіти яскравої петунії, яка стане частиною циклу життя на літо та осінь, а не принесе радість на кілька хвилин. З неабияким ентузіазмом та бажанням школярі разом з батьками висадили 30 кущів петунії, яка буде зачаровувати нас своєю красою та витонченістю.
Повітряні кулі виготовлені з матеріалу, який довго розкладається, тому вони можуть розкладатися протягом багатьох сотень років, крім того,вони наповнені шкідливим для навколишнього середовища гелем.
Повітряні кулі досягають високих шарів атмосфери, але рано чи пізно повертаються вниз — лускають або падають на воду чи землю, завдаючи шкоди тваринам. Тварини страждають від клаптиків кульок так само, як і від пластику. Також можуть страждати і птахи в повітрі.
По суті, кульки — це клапті сміття. Оскільки школярів, які по всій Україні запускають повітряні кулі в цей день, дуже багато, шкода навколишньому середовищу досить відчутна. Ми закликаємо жителів міста жити ЕКО ЛОГІЧНО!

Додати коментар