Учні ЗОШ №3 побули на професіографічній екскурсії

Із метою популяризації робітничих професій, Переяслав-Хмельницькою міськрайонною філією КОЦЗ

21 травня 2019 року було організовано та проведено професіографічну екскурсію на підприємство з виробництва меблів до ФОП Андрія Башука та магазин, де реалізуються готові вироби. На захід були запрошені учнів 9 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ №3.

З фізичною особою підприємцем Андрієм Башуком Переяслав-Хмельницькій міськрайонній філії КОЦЗ співпрацює ще з 1995 року. Роботодавець займається виробництвом та реалізацією м’яких та корпусних меблів. На сьогодні у підприємця працює 3 найманих працівника, з них 2 учасника АТО, які перебували на обліку у службі зайнятості та були працевлаштовані на нові робочі місця з подальшою компенсацією єдиного внеску роботодавцю.

Під час екскурсії школярів ознайомилися з особливостями таких професій, як верстатник деревообробних верстатів, столяр та складальник меблів.

Менеджер з продажу Світлана Башук розповіла учням про специфіку  меблевої справи та історичні витоки виробництва. «Не дивлячись на те, що виробництвом меблів вже давно нікого не здивуєш, попит на цю продукцію зростає», – відзначила Світлана Григорівна під час спілкування з учнями.

По закінченню заходу директор Переяслав-Хмельницької філії Любов Красова  сказала, що цикл інтерактивних уроків, які були запропоновані учням протягом 2 років, завершився та наголосила, що «Вдалий вибір професії – це запорука того, що людина упродовж життя буде натхненно працювати і отримувати від своєї роботи велике задоволення, а щоденне самовдосконалення та пізнання нового – це тільки шлях вперед».   

Профорієнтаційний захід поповнив знання школярів  про робітничі професії, уявлення про сучасні умови виробництва та допоміг зорієнтуватись ще в одному напрямку професійної діяльності.

Додати коментар