Педагогічні та учнівські колективи навчальних закладів міста відзначили День вишиванки (Фото)

16 травня вся Україна святкує День вишиванки. Всі учні,  вчителі, вихованці дитячих садків  та вихователі закладів освіти міста Переяслава Хмельницького долучилися до свята вишиванки.

Гімназія

Учні та вчителі Переяслав-Хмельницької гімназії долучилися до акції «Одягни вишиванку». Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів.

По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

У ЗОШ №2 сьогоднішній день пройшов під гаслом: «Вишиванка – це символ здоров’я, краси, щастя, любові…».

Це свято відзначили і вихованці закладів дошкільної освіти. Діти з піднесеним настроєм розказували вірші та співали пісні, чим величали Україну та українців.

Вся велика садкова родина та  колективи закладів дошкільної освіти замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки. Протягом дня дошкільнята ознайомилися з історією вишиванки, піснями про вишиту сорочку На території закладів було проведено флешмоби під музичний супровід.

На базі ЗОШ І-ІІІ  ступенів №3  відбувся  флешмоб  “Вишиванка цвіте над Україною”, в 1-11 класах були проведені  інформаційні хвилини  “Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі”, учні 1 класу  зняли .відеопривітання “Сорочку матуся вишила мені”.

В закладах освіти відбулися святкові лінійки, присвячені Дню вишиванки. Учні та вчителі декламували вірші, брали участь у вікторинах, співали народні пісні, провели виховний захід «Я — українець, і цим я горджуся»,  виховні години «Вишиванка моя гордість», парад вишиванок та конкурс малюнків на асфальті «Вишиваночка моя».

Учні гімназії провели флешмоб, у якому продемонстрували красиві, яскраві та неповторні вишиті сорочки. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів. По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

 

ЗОШ І-ІІІ ст. №5

ЗОШ І ст. №6

ЗОШ І-ІІІ ст. №7

 

Додати коментар