У Переяславі відбулося заключне заняття «Кольоротерапія: робота із фотографією та коложування» обласної педагогічної студії

Кольоротерапія – це цілеспрямова­ний вплив кольором на самопочуття, фізіологію людини; активізація кольором діяльності органів і систем; метод психологічного лікування з метою розслаблення, зняття стресів, підняття настрою та тонусу за допомогою кольорів.

15 травня 2019 року на базі Переяслав-Хмельницької  ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 для практичних психологів, педагогів-організаторів, соціальних педагогів освітніх закладів Київської області проведено заключне заняття «Кольоротерапія: робота із фотографією та коложування»  обласної педагогічної студії практичного психолога Бойко Юлії Василівни з теми: «Використання арт-педагогічних методик в освітньому процесі ЗЗСО». До учасників зібрання з вітальним словом звернулась Жанна Вихрестенко, методист відділу координації методичної роботи та неперервної педагогічної освіти. Юлія Бойко познайомила з організаційними можливостями кольору (система освітлення та кольорове оформлення інтер’єру приміщення), педагогічними та діагностичними можливостями кольору (діагностика психічних станів, навчання, розвиток, виховання дітей), реабілітаційними можливостями кольору (оздоровлення, лікування, психологічний колорит).

Учасники педагогічної студії з задоволенням та зацікавленістю виконували практичні завдання, які для них підготувала Юлія Василівна: вправа  «Колір дня”, вправа “Хустинкова мандола”, вправа-руханка “Пошук ресурсу”, колажування, вправа «карта бажань». На завершення всі учасники отримали сертифікати.

Додати коментар