Ціна на газ для населення залежатиме від регіону

Після встановлення НКРЕКП нових тарифів для Укртрансгазу, в кожній області України діятиме своя ціна на газ для побутових споживачів.

Уряд та НАК “Нафтогаз” врегулювали ціну газу для потреб побутових споживачів з 1 травня 2019 року, як повідомляє Асоціація газового ринку України.

Відповідно до проектів додаткових угод надісланих НАК “Нафтогаз України” на адресу постачальників зі спеціальними обов’язками, оптова ціна газу за якою Нафтогаз здійснює продаж газу для потреб побутових споживачів з 01.05.2019 року становитиме 5 990,00 грн. за 1000 куб. м , при цьому кінцева вартість газу мала б становити 8 247,00 грн. за 1 000 куб. м.

Вказані додаткові угоди врегульовують питання оптової ціни для потреб побутових споживачів на червень 2019 року, яка становитиме 6 299,00 грн. за 1000 куб. м, а отже кінцева ціна газу мала б становити 8 627,01 грн. за 1 000 куб. м.

Споживачам варто звернути увагу на те, що кінцева вартість блакитного палива у платіжках буде різною на всій території України.

Така різниця обумовлена рішенням НКРЕКП щодо запровадження для дочірньої компанії НАК “Нафтогаз України” – АТ “Укртрансгаз” тарифу на транспортування газу, виходячи з замовленої потужності.

Він передбачає, що споживачі (у т.ч. побутові) газу сплачуватимуть за послуги транспортування газу газотранспортною системою фіксовану ставку у розмірі 157,19 грн. за тис куб. м. (без ПДВ). Ця ставка є складовою кінцевої вартості газу для населення і діє для всіх областей України.

АТ «Укртрансгаз» вже надіслав постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування газу.

До цього нововведення вартість газу була єдина для споживачів у всіх регіонах, тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу який складався з тарифу на транспортування для АТ «Укртрансгаз» та тарифу на розподіл для операторів ГРМ.

Натомість, із 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на доставку газу.

Кінцева вартість природного газу для потреб побутових споживачів, в розрізі територій ліцензованої діяльності з розподілу газу та деталізацією кожного компонента вартості газу:

Структура ціни природного газу для населення з 01.05.2019:

ціна газу для областей на травень

Структура ціни природного газу для населення з 01.06.2019:

ціна газу для областей на червень

Нагадаємо, що з 1 квітня 2019 року НАК “Нафтогаз України” знизив ціну на газ для населення на 17 копійок за кубометр.

Джерело

Додати коментар