Заступник міського голови бере участь у інформаційному семінарі в рамках конкурсу «Малі міста – великі враження»

Сьогодні у Києві проходить підсумковий інформаційний семінар в рамках конкурсу «Малі міста – великі враження». Наше місто у цьому заході представляє заступник міського голови Наталія Устич.

За програмою семінар складатиметься з двох частин. Перша – презентаційна частина за участі керівництва Міністерства культури України.

Далі – Ярослав Петраков, генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України та Ірина Френкель, директор Українського центру культурних досліджень детально пояснять всі нюанси програми та нададуть відповіді на всі питання.

Друга частина – практична. Вона буде присвячена роботі над потенційними проектами. Оскільки є багато запитань та бажань довершити проекти перед подачею (дедлайн – 15 травня, 17.59), така комунікація просто необхідна.

Нагадуємо, що 15 квітня стартувала грантова програма «Малі міста – великі враження», яка вже вдруге проводиться Міністерством культури за ініціативи ГО «Інститут культурної політики», якому власне належить ідея програми. Партнери проекту Асоціація міст України та Всеукраїнська асоціація сільських, селищних рад та ОТГ.

На виконання Наказу Міністерства культури України Український центр культурних досліджень за підтримки Асоціації міст України, провів інформаційні дні в кожній області. Регіональні представники відділу регіональної культурної політики УЦКД плідно працювали на місцях. Були структуровані питання, які найбільш хвилюють потенційних учасників проекту, тому прийнято рішення про проведення підсумкового інформаційного дня в місті Київ в Національної бібліотеці ім. Ярослава Мудрого.

У Конкурсі беруть участь культурно-мистецькі проекти від органів місцевого самоврядування, юридичних осіб всіх форм власності, творчих спілок, фізичних осіб-підприємців. Головна ціль програми – підтримка населених пунктів із загальною чисельністю населення до 50 тис. осіб. Програма має на меті посилювати інтеграції культурної спадщини в життя громад; впроваджувати кластерні моделі розвитку культури в громадах в умовах децентралізації; підвищувати економічну привабливість культурної спадщини та її сталого використання; залучення зацікавлених сторін до використання ресурсу культурних спадщини та креативних індустрій для розвитку громад.

У 2018 р. відбувся пілот програми, під час якого було підтримано та реалізовано 8 проектів (надійшло 158 заявок). Збільшене фінансування цьогоріч дасть можливість реалізувати біля 100 проектів.

Додати коментар