Мам загиблих Героїв привітали з Днем матері

13 травня у багатьох країнах світу відзначають День матері. В Україні, відповідно до Указу Президента України, – цей день святкують в другу неділю травня. Цьогоріч це свято випадає на 12 травня.

Цей день – це ще один привід подякувати мамі за любов, турботу і підтримку і сказати їй про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина.  Однак,  ось уже 5 рік, багато матерів нашої країни це свято зустрічають зі сльозами на очах, адже їхні сини вже ніколи не стануть на батьківський поріг та не скажуть слово «мама».  Вони героїчно загинули, виборюючи свободу українського народу.

Аби подякувати жінкам нашого міста, чиї сини загинули під час неоголошеної війни останніх років та виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, за те, що вони виховали національно свідомих Героїв, які стали гордістю України та рідного міста, сьогодні, 11 травня, додому до Уляни Гриценко та Катерини Страдної завітали заступник міського голови Валентина Губенко, голова міської ради ветеранів війни та праці Єлизавета Миздренко і начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой.

Валентина Валеріївна висловила подяку обом жінкам за їх жертовність, стійкість і патріотизм, а також величезну силу духу, завдяки якій вони змогли підтримати рішення своїх синів боротися з агресором: “За кожним солдатом, кожним офіцером, кожним українським воїном стоять водночас сильна і тендітна жінка – мама, яка його ростила. Вона, незважаючи на біль, тривогу і розлуку, зрозуміла його вибір і благословила на цю війну. А зробити це може лише героїчна жінка…

Заступник міського голови вручила обом жінкам квіти та пам’ятні подарунки.

 

Додати коментар