Відбувся літературно-музичний ранок «Це свято зі сльозами на очах»

7 травня 2019 року у Музеї-діорамі «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» був проведений літературно-музичний ранок «Це свято зі сльозами на очах», присвячений Дню Перемоги. На заході були присутні учні Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» під керівництвом педагога-організатора Костюк Лілії Анатоліївни, вчителя історії Лазарєвої Інги Вікентіївни, бібліотекаря Назаренко Тамари Маркіянівни, працівники НІЕЗ «Переяслав».

Гості заходу переглянули кадри воєнної хроніки та відеоматеріали на тему Другої світової війни. Ведуча заходу – завідувач науково-дослідного відділу «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Надія Бойко ознайомила присутніх з внеском України у перемогу у Другій світовій війні та наголосила на цінності життя кожного солдата під час війни.

Учні ліцею Ковальов Єгор, Татарчук Артем, Чепурна Анна, Ігнатенко Вікторія, Зайцева Валерія, Самсон Іванна, Гопанчук Анастасія підготували розповіді про своїх рідних, які зазнали жахіть війни: хто на фронті, хто в тилу.

Учні поклали корзину квітів до братської могили, що знаходиться у центральному парку. Покладанням квітів і хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

Завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава

і створення Букринського плацдарму восени 1943 року»                                                      Н. А. Бойко

Додати коментар