Першим на заклик пофарбувати техніку, що розташована на Меморіалі Слави, відгукнувся місцевий університет

«НІЕЗ “Переяслав” 3 травня 2019 року розпочинає проведення робіт з консервації (відновлення лакофарбового покриття) музейних предметів – бронетанкової, артилерійської та автомобільної техніки, що розташовані на Меморіалі Слави.
Даний вид робіт в значній мірі залежить від погодних умов, є значно трудомістким, особливо в частин виконання підготовчих робіт.
Працівники Заповідника запросили до участі жителів міста в наданні посильної допомоги по проведенні робіт (підготовка предметів до консервації, – видалення іржі, старої фарби та упорядкування прилеглої території).
Координатори робіт: головний зберігач фондів – завідувач відділу науково-фондової роботи Задорожня Аліна (т. 0992213125) , завідувач реставраційної майстерні Бова С.В., начальник господарчого відділу Убоженко С.П., головний інженер Яременко І.О.» – повідомлення зі сторінки головного зберігача фондів НІЕЗ «Переяслав» Аліни Задорожньої.

Першими на цей заклик відгукнулися студенти та працівники місцевого педагогічного університету. В обідню пору, 3 травня, близько трьох десятків молодих та активних людей, з числа працівників та студентів закладу, вже активно фарбували техніку, збирали папірці та іншу вторсировину, розкидану невігласами, виривали траву між плитами на яких розташована техніка,  замітали та загрібали прилеглу територію. Робота кипіла із неабияким молодечим запалом.

Активісти вдячні небайдужій жительці міста Ірині Присіч, керівництву та працівникам НЦК «Зустріч» та НІЕЗ «Переяслав» за надані матеріали та необхідну для роботи техніку.

До слова, робота триває й досі, тож хто бажає може долучитися до збереження музейної спадщини, яку так дбайливо збирав батько музеїв – Михайло Сікорський і яку ми маємо зберегти для наступних поколінь.

Додати коментар