У місті відбувся обласний фестиваль “Ф`южн” (Фото, відео)

Вчора, 1 травня, всьоме у нашому місті проходив фестиваль вокально-хореографічного мистецтва «Ф‘южн», який цього року за сприяння управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації отримав статус «Обласного». Родзинкою цьогорічного свята творчості стало додане до хореографічного ще й відділення «Вокальне мистецтво». 

У «Ф’южн-2019» взяли участь талановиті діти з Києва, Ірпеня, Вишгорода, Переяслава-Хмельницького, Березані, Борисполя, Обухова; Вишгородського, Бориспільського, Переяслав-Хмельницького районів та ОТГ Київщини. 

У церемонії відкриття цього яскравого та динамічного свята талантів і натхнення взяли участь в.о. начальника управління культури, національностей та релігій КОДА Віталій Томнюк, міський голова Тарас Костін, його заступник Валентина Губенко, начальник міського відділу культури і туризму міської ради Антоніна Курченко.

Проведення «Ф’южн» стало доброю традицією для нашого міста з 2012 року завдяки кропіткій праці колективів закладів культури міста. І оскільки Переяслав є одним із найбільших музейних комплексів нашої Батьківщини він щороку приваблює тисячі шукачів позитивних вражень і стало вже доброю традицією, що саме фестиваль «Ф’южн» дає старт туристичного сезону у нашому місті. Оргкомітетом планувалося грандіозне відкриття на центральній площі, але погода внесла свої корективи, тому за люб’язної згоди адміністрації державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», усі виступи проходили у стінах вишу.

85 вокалістів та 584 учасники хореографічних постановок демонстрували усі свої вміння, таланти  та артистизм у різних вікових категоріях. Ведучим цього фестивалю був Андрій Іващенко. Традиційно гімн фесту виконав фронтмен гурту “X-RAYS” Олександр Максименко.

Від першого і до останнього виступу неможливо було відвести очей: спів, від якого з’являлися «мурахи» по тілу, танці, від яких перехоплювало дух. Підготовка учасників дійсно дивувала. Окрім виступів вражали декорації, костюми та зачіски. Кожен артист виглядав неперевершено.

За всім, що відбувалося на сцені із залу спостерігали запрошені експерти: лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фіналістка відбіркових турів телешоу «Х-Фактор 4», солістка симфонічного оркестру «Академія», переможець телепроекту «Фольк-musik» викладач естрадного співу Аліна Дзендзик (вокал), засновник студії Естрадного Мистецтва «Star Voice» (м.Київ) і  педагог-балетмейстер, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів старший викладач кафедри хореографії ім. Бориса Грінченка, член Національної спілки хореографів України, Заслужений діяч естрадного мистецтва України Володимир Грек (хореографія). По закінченні кожного з відділень експерти провели брифінги для керівників творчих колективів на тему «Дихання та дикція – як основа звукоутворення» та «Формування репертуару хореографічного колективу в умовах фестивально-конкурсної діяльності» відповідно.

Усі учасники фестивалю були відзначені грамотами, подяками, пам’ятними подарунками та солодощами  від організаторів фестивалю. 

У рамках відкриття туристичного сезону було розіграно путівку на двох до Європи. Такий сюрприз для всіх учасників та глядачів фестивалю став можливим завдяки директору туристичної агенції «Карта світу» Ользі Горбенко. Подарунковий сертифікат, шляхом сліпого жеребкування, дістався Галині Мисюрі.

Додати коментар