Врятуємо планету. П’ять еко-додатків, які допоможуть зберегти природу

За кілька днів відбудеться День Землі, який люди відзначають з 1971 року. Враховуючи це, НВ зібрало кілька додатків, які допоможуть сформувати еко-звички і врятувати планету.

Сьогодні кожен день виходять новини про те, що середня температура на планеті підвищується, в океані знаходять тонни пластику, вимирають популяції комах та інших тварин. Вчені звинувачують в цих змінах людину та культуру споживання.

Сортування вторсировини, лайфхаки з енергосбереження, раціональне споживання – всі ці програми у вигляді ігор, квестів, відеоблогів і порад допоможуть вам створювати менше сміття, вести більш усвідомлений стиль життя і заощадити на комунальних послугах.

 JouleBug

У цьому додатку є сотні порад з енергозбереження, фуд-лайфхаки, лайфхаки для подорожей, як жити не створюючи сміття і поради з інших аспектів екологічного лайфстайлу. 
У ньому є відео і фото інструкції від авторів програми та самих користувачів, а також мотивуючий лічильник зекономлених грошей та ресурсів.

Є версія для iOS і Andoid

HowGood

Додаток сайту HowGood, який збирає інформацію про екологічність та безпеку світових виробників їжі. В ньому можна подивитися наскільки той чи інший продукт корисний для здоров’я та чи шкодить бренд-виробник навколишньому середовищу. А також не вестися на ярлики “органічний” та “здорове харчування”. А потім вже зробити вибір за або проти покупки.

BlaBlaCar або AYA Carpooling

“До чого тут BlaBlaCar?”, – запитаєте ви. Насправді спільні поїздки зменшують кількість викидів вуглекислого газу, оскільки за допомогою подібних сервісів мільйони приватних автомобілів тепер перевозять набагато більше людей, а  витрати палива на одну людину зменшуються в рази.

Є версія для iOS і Andoid 

Good On You

У цьому додатку можна подивитися наскільки той чи інший бренд косметики та одягу забруднює природу, чи використовує в своєму виробництві компоненти тваринного походження та чи тестує на тваринах свою продукцію.

Якщо ви хочете підходити до питання шопінгу з думкою про навколишнє середовище, то Good On You – відмінний інструмент.

Є версія для iOS і Andoid 

Сортуй

Додаток від організації Україна без сміття, яка займається збором вторсировини, скороченням відходів і пропагандою життя без сміття.

У ньому є докладний класифікатор видів пластику, паперу, металів, скла, побутових приладів та інших відходів, котрі насправді можна здати на переробку, а також мапа підприємств, в які можна все це віднести.

Джерело

Додати коментар