Відбувся семінар-тренінг для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Згідно з планом роботи відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради 10 квітня в ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-тренінг для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в закладах загальної середньої освіти.

Заступник військового комісара Переяслав-Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату Євгеній Філоненко ознайомив учасників з формами співпраці комісаріату та закладів освіти міста, направлених на національно-патріотичне виховання учнівської молоді.

Методист міського методичного кабінету Світлана Каплюк висвітлила організаторам гри в закладах освіти організаційно-методичні механізми підготовки роїв до участі у етапах гри «Сокіл» («Джура») та особливостями підготовки виховників роїв.

Директор Переяслав-Хмельницької міської станції юних туристів Анатолій Близнюк довів до відома присутнім остаточні Умовами проведення І (міського) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура – 2019».

Голова міського консультаційно – методичного пункту вчителів фізичної культури та «Захисту Вітчизни» Михайло Мина наголосив організаторам гри про особливості проведення в цьому році видів гри: «Стройовий впоряд» та «Фізична підготовка».

Під час практичної частини заходу були проведені навчання по наданню першої долікарської допомоги потерпілому, які будуть виконуватися учасниками роїв під час проведення вишколу з надання першої медичної допомоги.

«Основоположною ідеєю гри «Сокіл» («Джура») є різнобічний розвиток дитини: у спорті, краєзнавстві, історії на принципах патріотизму та національної самосвідомості. Змагальний елемент гри на рівні шкільних та міських етапів є дуже важливим, однак не головним, ці заходи мають бути направлені на згуртування учасників гри, пробудження духу єдності та братерства», –  зазначив Анатолій Близнюк.

 

Додати коментар