Запрошуємо до участі в конкурс “Громадянська освіта для молодіжних працівників у Київській області”

Перший етап курсу відбудеться 16-18 травня. Запрошуються учасники/ці з Київської області!

Міністерство молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН, Державним інститутом сімейної та молодіжної політики та Управлінням молоді та НПВ Київської ОДА продовжує реалізовувати навчальну програму «Молодіжний працівник».

У рамках програми оголошується конкурс на участь у спеціалізованому навчальному курсі “Громадянська освіта для молодіжних працівників”.

Очікується, що після такого навчання молодіжний працівник/ця зможе допомогти молоді стати і бути активними громадянами, розуміти права людини і власну ідентичність, цікавитися суспільними процесами, критично їх оцінювати, а також самими бути рушієм цих процесів

Навчальний курс складається з трьох навчальних триденних модулів протягом 2019 року (квітень, травень, серпень). Між навчанням учасникам та учасницям буде запропоновано виконати завдання, спрямовані на вироблення практичних навиків за темами курсу. Програма розвитку ООН надасть відібраним випускникам курсу підтримку на реалізацію до ініціатив громадської активності молоді шляхом міні-грантів організаціям громадянського суспільства в обсязі від 30 до 50 тис. грн.

Навчальний курс складатиметься з трьох тренінгових модулів, які включатимуть й домашні завдання. Участь у всіх компонентах курсу є обов’язковою.

Мета курсу: підвищити спроможність молодіжних працівників підтримувати та забезпечувати активну участі молоді у процесах прийняття рішень на локальному та регіональному рівні.

Завдання курсу:

– сформувати у молодіжних працівників компетенції, необхідні для впровадження програм громадянської освіти для молоді, спрямованих на досягнення позитивних змін у громаді, 
 – надати молодіжним працівникам практичні інструменти впровадження ініціатив із громадянської освіти для молоді в громаді,
 – відпрацювати навички застосування у молодіжній роботі підходу, заснованого на правах людини, демократії участі, недискримінації, критичного мислення, медіаграмотності.

Учасники курсу. До участі запрошуються 20 молодіжних працівників/працівниць з Київської області, які мають досвід систематичної молодіжної роботи та готові впроваджувати ініціативи з громадянської освіти для молоді в своїх громадах.

Перший навчальний модуль проходитиме 16-18 травня і буде присвячений світоглядним питанням громадянства, демократії, прав людини, демократичної участі та освіти. Першому навчальному модулю передуватиме домашнє завдання.

Під час другого навчального модулю 18-20 липня учасники/ці поглиблять знання з прав людини та демократії та засвоять практичний інструментарій залучення молоді з огляду на дотримання підходу, заснованого на правах людини. Домашнє завдання після модулю носитиме практичний характер і стосуватиметься вивчення потреб молоді та інших учасників процесу вироблення політики.

Під час третього навчального модулю 28-30 серпня учасники/ці напрацюють власні ініціативи з громадянської освіти та шляхи їх адвокатування на рівні молодіжної політики.

 Реєстрація відкрита до 20 квітня.
 Відбір відбуватиметься у два етапи.
 Попередній відбір на основі заявок триватиме до 25 квітня.
 Попередньо відібраним учасникам буде запропоновано виконати тестове завдання.

Про результати відбору учасникам буде повідомлено 25 квітня.

Організатори покривають витрати на харчування та проживання учасників.

Контактна особа: Андрій Михайлов, 097-746-94-07,

Відділ з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради Альона Свириденко: (04567)5-86-29

Заявка для участі у конкурсі

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS6tm85f0XPOjDL0aasm52dLfWUh-OdEMBssNRXhfLZ5ZAfQ/viewform?fbclid=IwAR1aa4sWNj1Hcr6hIaAU1Zb1GrSA3P1HfU0lgEYWl4erfZIfGh5nrHSWWIA

 

Додати коментар