У практикумі із галузевої законотворчості з питань охорони здоров’я у Верховній Раді бере участь заступник міського голови Валентина Губенко

Сьогодні розпочався дводенний практикум із галузевої законотворчості з питань охорони здоров’я для фахівців органів місцевого самоврядування. Захід організовано Асоціацією міст України разом з Апаратом Верховної Ради України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».
У практикумі взяли участь представники органів місцевого самоврядування, які займаються питаннями охорони здоров’я, експерти. Наше місто представляє заступник міського голови Валентина Губенко.
Зі вступним словом до учасників звернулися Керівник управління по зв’язках з місцевими органами і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Григорій Скопненко та заступник Виконавчого директора Асоціації міст України Ярослав Рабошук.
Модератором практикуму виступає аналітик АМУ у сфері охорони здоров’я Світлана Осташко.
Представники міст ознайомилися із законодавчою процедурою та правилами проектування нормативно-правових актів і особливостями здійснення експертизи законопроектів, про які їм розповіли представники Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.
Про Відкриті дані як інструментарій законодавчих ініціатив учасникам розповіли представники Інформаційно-правового центру «Захист права на інформацію».
Далі у програмі практикуму – Круглий стіл з питань управління охороною здоров’я за участі представників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України, спеціалістів експертної групи розвитку місцевого самоврядування Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» м.Києва.
Наприкінці першого дня навчання учасників очікує екскурсія сесійним будинком Верховної Ради України.
Завтра, 5 квітня, учасники практикуму відвідають комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» у Дніпровському районі столиці, а також відвідають Асоціацію міст України, де обговорять проблемні для громад питання охорони здоров’я та отримують сертифікати.
 
Нагадаємо, вже четвертий рік поспіль у рамках проекту USAID ПУЛЬС Асоціація міст України спільно з Апаратом Верховної Ради України проводить серію навчальних заходів-практикумів із розробки законодавства для посадових осіб органів місцевого самоврядування. Мета таких зустрічей – вивчення базових принципів законотворчої роботи та законодавчого процесу, отримання практичних знань і навиків із розробки проектів нормативно-правових актів та супровідних документів, ознайомлення з роботою Верховної Ради України. Учасники практикуму визначаються на конкурсній основі з числа місцевих посадовців із громад-членів АМУ, а після проходження навчання отримують сертифікати.

Додати коментар